Hršak in Simonovič vračata udarec Ljubu Jasniču

Ljubljan, 21. oktober 2021 – Predsednik stranke DeSUS Ljubo Jasnič je »svojim« poslancem, preko sporočila za javnost, sporočil: “Pozivam poslance stranke DeSUS, da s tem samovoljnim početjem nemudoma prenehajo, da spoštujejo sprejete sklepe in zaveze stranke DeSUS, sicer bomo proti njim prisiljeni sprejeti najbolj rigorozne ukrepe.”

No, poslanec Ivan Hršak, ki trenutno vodi poslansko skupino DeSUS (razlog, ker je predsednik poslanske skupine Franc Jurša bolan) in član stranke, a še vedno podpredsednik DZ Branko Simonovič,  ta po objavljenem Jasničevem sporočilu za javnost, k naj ga nista prejela s strani predsednika svoje stranke, sklicala novinarsko konferenco, na kateri sta dala vedeti, da naj bi Jasnič s svojim sporočilom v javnost prenašal laži.

Kot je povedal Hršak, naj bi poslanci, pod Jasničevim predsedovanjem, bili deležni napadov, ki pa jih niso več pripravljeni prenašati. Razlog, tako Hršak, pa je, da naj bi Jasnič ne poznavajoč delovanja parlamentarne demokracije stranko vodil po svoje in v javnost in tudi med članstvo prenašal neresnice, ki naj nikoli ne bi bile sprejete na pristojnih organih stranke. Hršak je Jasniču še zagrozil, da bodo poslanci najeli vrhunske pravnike, če bi se jih ta hotel znebiti.

Branko Simonovič pa je ob svojem nastopu povedal, da bo on podprl predloge vlade, ki so v korist članstva DeSUS (tak primer je predlog zakona o dolgotrajni oskrbi, na katerega DeSUS čaka že 19 let). Dodal je, da bo vedno glasoval po svoji vesti in ne po navodilih Jasniča. Ob tem je še dodal, da bo v primeru vloženih interpelacij proti ministrom sedanje vlade glasoval na osnovi argumentov, ki jih bodo ti v svojih zagovorih predstavili. Če ti ne bodo utemeljeni, bo interpelacije podprl.

Kaj sta Hršak in Simonovič povedala na posebni novinarski konferenci, ki sta jo sklicala, kot odziv na Janičevo sporočilo za javnost, si lahko ogledate v tem video prispevku, ki predstavlja celoto njunega nastopa (prenos zagotovila STA)./

Dopolnjeno ob 18:00 – Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič je v izjavi za medije dejal, da bo odstopil, če bodo poslanci DeSUS podali prijavo protikorupcijski komisiji, da je poslancem naročal, kakšna dopolnila naj vložijo k dopolnitvi gradbenega zakona. “Mislim, da je to unikum v politiki, da predsednika stranke predlagajo KPK, ker nekatere stvari svetuje,” je dejal Jasnič./LN/Foto:LN/arhiv/Video/STA/

Leave a Reply