Državljani Slovenije, Hrvaške, BiH in Srbije v Nemčiji v karanteno, če nimajo PC potrdila

Berlin/Ljubljana, 23. oktober 2021 – Nemčija je Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo uvrstilo med države z visokim tveganjem prenašanja okužb. Kot sporoča epidemiološki institut Robert Koch, bo veljalo, da bodo osebe iz omenjenih držav, torej TUDI IZ SLOVENIJE, morale v desetdnevno karanteno, če ne bodo imele dokazila (evropskega, da se ve p. p.), da so bile celjene (dvakrat) ali imele dokaz o prebolelosti covida-19, in biti cepljeni z enim odmerkom.

Osebe karanteno (samoizolacijo) lahko prekinejo po petih dneh, če dokažejo s PCR-testom, da niso okužene. Ob tem velja, da so vse osebe, ki PC nimajo ob vstopu v Nemčijo, morajo prijaviti svoj vstop v državo.

Pomembno je tudi, da morajo povratniki, ki izpolnjujejo PC, vnesti svoj certifikat o izpolnjevanju pogojev PC, pred vstopom v Nemčijo v njihov kontrolni sistem. 

Ve pa se, da so Slovenija (ta je na seznamu Nemčije, kot visoko tvegana država že od 26. septembra), Hrvaška, Bosna in Hercegovina ter Srbija države z visoko tveganostjo tudi po merilih ECDC (Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni).

Ob tej odločitvi Nemčije, da je Slovenijo, Hrvaško, BiH in Srbijo, in to skupaj, uvrsti na seznam držav z visokim tveganjem, dokazuje, da se je Nemčija odločila, da ne bo več dovoljevala balkanskim nedoslednežem »transporta” okužb na svoje ozemlje. LN/Le ponazoritvena fotografija/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s