Ali je velenjsko sodišče dokončno uzakonilo lastništvo SD nad nekdanjo judovsko vilo na Levstikovi 15 v Ljubljani?  

Ljubljan, 28. oktober 2021 – Premier Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter stranki SD očital, da je vila na Levstikovi ulici v Ljubljani, kjer ima stranka SD svoj sedež, “ukradena judovska vila”. A zdaj je velenjsko sodišče odločilo, da mora Janša stranki SD zaradi izjav o ukradeni judovski vili plačati 10.000 evrov odškodnine in se javno opravičiti na Twitterju ter pokriti sodne stroške.

In sicer se mora Janša na svojem twitter profilu opravičiti tako: “Tožena stranka, Janez (Ivan) Janša, se opravičujem tožeči stranki, stranki SD, za moje neresnične zapise na družbenem omrežju Twitter o tem, da SD posluje iz ukradene judovske vile na Levstikovi 15 v Ljubljani. Ta vila ni bila ukradena in je SD lastništvo na njej pridobila na zakonit način.”

V oči zbode zadnji stavek opravičila, ki pravi: »Ta vila ni bila ukradena in je SD lastništvo na njej pridobila na zakonit način.” Če je tako, to pomeni, da je velenjsko sodišče uzakonilo lastništvo SD nad nekdanjo judovsko vilo na Levstikovi 15 v Ljubljani.

Morda je s to razsodbo velenjsko sodišče zagotovilo odgovor Evropski judovski skupnosti, ki je konec letošnjega aprila stranko SD pozivala, da bi ta lahko popravila zgodovinsko napako in vrnila hišo, ki je bila podržavljena po spornih zakonih takrat vladajoče partije.

Če bo razsodba velenjskega sodišča dokončna,  bo podržavljena hiša, ki jo ima zdaj v lasti SD dokončno lastniško “nesporno” njihova, kot trdi predsednica SD Tanja Fajon.  In ne samo to! Tudi vsi, ki so trdili, da je z lastništvom poslovnega objekta stranke SD kar koli nezakonitega, bo ta lahko tožila, da so to storili neopravičeno./LN/JT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s