POP TV in RTV Slovenija naj bi se lotila covida-19 s “premico” in ne kot doslej z “mimobežnico”

Ljubljana, 7. november 2021 – Te dni tako POP TV, kot RTV Slovenija z velikim pompom objavljata, da se bosta v četrtek, 11. novembra 2021, ob 20.00 lotili skupne oddaje o covidu-19. V svoji najavi pravita, da sta se tega lotili zato, ker se virus nebrzdano širi, ob tem pa to stanje zahteva strogo in dosledno upoštevanje zaščitnih ukrepov ter navodila strokovnjakov.

V najavi za skupne oddaje še piše (to je objavil RTV)»Vprašanje, ki si ga v teh dneh zastavlja skoraj vsak prebivalec Slovenije, je, kako naprej. Kam nas pelje pot, po kateri stopamo, in kaj lahko naredi vsak od nas, da bo življenje v razmerah, v katerih smo se znašli, znosnejše? Kaj lahko naredimo za boljši jutri?

Odgovore na vprašanja bomo iskali v oddaji Skupaj naprej, ki bo na sporedu v četrtek, 11. novembra 2021, ob 20.00 in se bo istočasno predvajala tako na TV SLO 1 kot tudi na POP TV.

Gre za prvi skupni projekt dveh največjih medijskih hiš v Sloveniji, ki sta se združili v konstruktivni želji po iskanju rešitev za izhod iz zdravstvene, družbene in psihološke krize, ki so naša realnost že skoraj dve leti, vrhunec pa dosega ravno te dni«.

Res pohvalimo, če vemo, da sta doslej ti isti televizijski hiši, ki trenutno še vedno imata v javnosti največji odziv, v minulem obdobju, praviloma objavljali le napake, ki naj bi jih storila vlada. Strokovnjakov pa sta zastavljali predvsem vprašanja, da bi ti razkrili, na katerih področjih vlada ni upoštevala njihovih nasvetov.

Kot vse kaže, sta tako POP TV kot RTV Slovenija spoznali, da je bila njihova uradniška politika »mimobežnica«. In sicer zato, ker so bili strokovnjaki njihovi poročevalci, medtem, kot sta opozicijskim politikom ves čas, omogočili na njunem »strelišču – streljanje« na vlado in njene ukrepe, in sicer s puško, ki jo je Marjan Šarec pred začetkom prvega resnega vala epidemije vrgel v koruzo.

Dvomiti je, da bosta POP TV IN RTV Sloveniji s to svojo skupno oddajo popravili vse, kar sta doslej zavozili, a vedno velja upoštevati pravilo, da se lahko poboljšamo (ta)./JTemlin/Foto: le ponazoritvene fotografije

Leave a Reply