Jutri Beletrinina debata –  Pisateljice nekoč in danes

Ljubljana, 10. november 2021 – Založba Beletrina z novim nizom pogovornih dogodkov v Cankarjevem domu osvetljuje aktualne in vznemirljive teme. Druga Beletrinina debata o tej temi bo potekala, jutri 11. novembra 2021 ob 19. uri v živo v Štihovi dvorani Cankarjevega doma in v spletnem prenosu na Youtube kanalu Beletrina.

Beletrinina debata bo osvetlila položaj pisateljic skozi čas in iskala odgovore na vprašanja, kako se je položaj žensk v literaturi skozi zgodovino spreminjal, kakšna so razmerja moči, kako rekonstruirati slovensko literarno zgodovino, da bo pravična do žensk? Se literarne ustvarjalke še vedno soočajo s predsodki in zavračanjem? Odgovore na ta vprašanja bodo iskale priznane avtorice Ana Schnabl, Suzana Tratnik in Katja Mihurko Poniž v pogovoru z novinarko Mojco Mavec.

Ana Schnabl je mlada romanopiska, ki se spretno uveljavlja v slovenskem in tujem literarnem prostoru.

Suzana Tratnik je že uveljavljena slovenska pisateljica, prevajalka in sociologinja. V svojih literarnih delih se osredotoča predvsem na neusklajenost med posameznikom in družbo, s poudarkom na pravicah LGBTQ+ skupnosti.

Katja Mihurko Poniž se kot literarna zgodovinarka ukvarja predvsem z reprezentacijami ženskosti in moškosti v književnosti ter velja za eno največjih poznavalk vloge ženske na tem področju. V novembru bo pri Beletrini izšla njena knjiga Od lastnega glasu do lastne sebe, v kateri obravnava omenjeno tematiko.

Beletrinina debata je zasnovana interaktivno: vabljeni k sodelovanju in zastavljanju vprašanj, tako v dvorani kot v spletnem prenosu./Objavo pripravila: Alenka T. seme/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s