O zadnjem tednu dogajanja v okviru festivala November Gourmet Ljubljana

Ljubljana, 22. november 2021 – Iz Turizma Ljubljana sporočajo, da bo zadnji teden festivala November Gourmet Ljubljana zopet navdušil širok nabor gastronomskih navdušencev! Kot obljubljajo se bo, ne glede na to, ali ste ljubitelj solat, gob ali mesa, njokov ali testenin, piva, džina ali vina, prigrizkov, tradicionalnega kosila ali izbrane vrhunske kulinarike – za vsakega nekaj.

Že poznate urbano gobarjenje? Če ne, vabljeni na manjše, intimne delavnice, ki se bodo odvijale 23. in 27. 11. v Rožni dolini. Spoznali boste Gobnjak, urbano gobjo kmetijo, kjer skrbno in srčno gojijo izbrane gourmet in medicinske gobe: različne sorte ostrigarjev, resasti bradovec, šitake, shimeji, enoki, topolovke, reishi, in druge. Delavnica zajema: ogled gojilnice, pripravo in sterilizacijo substrata, inokulacijo substrata in gojitveni komplet za domov.

24. 11. bodo v edini ljubljanski destilarni džina in viskija Broken Bones zopet popeljali na voden ogled kar s koktejlom v roki.
Ljubitelji vina in izbrane kulinarike pa vabljeni v Pen klub na šesthodni menu kuharskega mojstra Mojmirja Šiftarja in vrhunski izbor spremljave Vina Kobal, ali pa na pethodno večerjo z vinsko spremljavo v Gostilno na Gradu, kjer se bo ekipi Jezerška pod taktirko kuharskega mojstra Luke Jezerška in sous chefa Sebastjana Elbla pridružil mladi chef, zmagovalec letošnje sezone kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenije, Bruno Šulman

Četrtki letošnjega festivala so rezervirani za Njokarna.vajbs z DJ Monday in ekipo OsterRob. Z japonskim nožem Burja, ki ga je zasnoval ustanovitelj Luka Grmovšek, bodo pršut za spremljavo njokom narezali, kot se spodobi.

Ljubitelji mesa, ki želijo nadgraditi svoje znanje, so 26. 11. vabljeni v Meat business, kjer bo potekala delavnica Mesoved entuziast. Delavnico bo dopolnil odličen sedemhodni meni chefa Timija Rožiča, za žejo pa bodo postregli z naravnimi vini, ki jih ponuja Kletvica.

27. 11. bo v BIC Ljubljana kulinarični tečaj, kako pripraviti drobne prigrizke in solate, ki bodo popestrili vsako omizje v času prihajajočih praznikov. Istega dne bodo pivnico Lajbah obiskali prijatelji iz pivovarne Bevog in spet razveseljevali s svojimi zvarki s karakterjem in dušo. 

Nedelja, 28. 11., bo postregla s tradicionalnih ljubljanskim kosilom s telečjo kračo. Odveč je torej vprašanje, kaj kuhati v nedeljo, ko pa v Švicariji jedce pričaka edinstven in predvsem izvrsten obed!

Še vedno poteka tudi nagradni natečaj za Nov okus Ljubljane: nadobudni kuharski ustvarjalci lahko svoj recept skupaj s fotografijo naložijo na spletno stran do vključno 23. novembra in se potegujejo za privlačne nagrade.

Program festivala November Gourmet Ljubljana se odvija ob doslednem upoštevanju vseh ukrepov za zajezitev koronavirusnih okužb.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s