Slovenski odvetniki bodo ta ponedeljek, 20.12.2021, nudili brezplačno pravno pomoč

Ljubljan, 19. december 2021 – Kot vsako leto bo Odvetniška zbornica Slovenije z akcijo Dan odvetniške pravne pomoči PRO BONO proslavila svoj praznik, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica. Letos bo ta dan organiziran že enajstič!

Odvetniki bodo brezplačno svetovali v odvetniških pisarnah, po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonferenčne povezave. V Ljubljani in Kopru pa bodo odvetniki brezplačno svetovali tudi v prostorih mestne hiše.
Dan brezplačne odvetniške pravne pomoči je primarno namenjen posameznikom, ki si zaradi svojega finančnega stanja ne morejo privoščiti ali ne upajo zaprositi za pravno pomoč. V letošnji akciji bo sodelovalo več kot tristo odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.
Kako bo potekalo brezplačno pravno svetovanje
Odvetniki bodo nudili brezplačno pravno pomoč v odvetniških pisarnah, po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonference.
Prav tako bodo odvetniki nudili brezplačno pravno pomoč v prostorih mestnih občin Ljubljana in Koper, ki sta velikodušno priskočili na pomoč, in sicer
-Mestna občina Ljubljana, v glavni sejni sobi Magistrata (Mestni trg 1, Ljubljana), od 12.00 do 17.00 ure
-Mestna občina Koper, v sejni sobi v pritličju stavbe Mestne občine Koper, od 9.00 do 16.00 ure
Zaradi organiziranosti odvetniških pisarn je zaželeno, da stranke kontaktirajo izbranega odvetnika/odvetnico in se najavijo. Posameznikom pa se ni treba predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore mestnih občin Ljubljana in Koper.
Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe je objavljenih na spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s