Maribor spet brez Zlate lisice

Maribor, 30. decembra – Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Markus Mayr je danes, 30. decembra, preveril snežno podlago na progi za 58. Zlato lisico v Mariboru in ocenil, da ni pogojev za izpeljavo znamenitega tekmovanja v štajerski prestolnici.

Markus Mayr: ”Situacija je takšna, da ne morem potrditi tekmovanja v Mariboru, 8. in 9. januarja. Žal mi je, saj sem tukaj, da pomagam, a tokrat ne morem, zaradi celotnega paketa, snežnih razmer, temperatur, vremena, napovedi … Zato moram tekmovanje v Mariboru odpovedati. Progo sem si ogledal z vodjo tekmovanja in vodjo proge, skupaj smo ugotovili, da je situacija tokrat takšna, da se tekmovanja ne da izopeljati. Čeprav sem dobil potrditev, da so se organizatorji res trudili in v dani vremenski situaciji naredili maksimum, se tokrat ni izšlo, žal že tretjič zapored. A to ne pomeni, da smo izgubili zaupanje v Maribor!

Omenjena odločitev žal ne pomeni dobrih novic za organizatorje ženskih tekem pod Mariborskem Pohorjem saj bo Maribor že tretje leto zapovrstjo na domači progi ostal brez tradicionalnega tekmovanja.

Organizatorji preverjajo možnosti za izvedbo 58. Zlate lisice v Kranjski Gori

Srečko Vilar: ”Ni nam lahko, res nam vreme ne pomaga. Potrebovali bi še nekaj mrzlih noči, a jih nismo dobili. Z žalostjo sprejemamo to odločitev. Govoril sem že tudi z direktorjem svetovnega pokala Petrom Gerdolom, prav tako sem v stiku z našo smučarsko zvezo, vsi se zavedamo, da moramo narediti vse, da tekmi 8. in 9. januarja izvedemo. Konkretno bomo zdaj naredili vse, da se tradicija ne prekine ter da se tekmi izvedeta v Sloveniji. Ne gre pa le za progo, temveč tudi za nastanitve, Kranjska Gora je polna, zato moramo preveriti možnosti na Bledu, tudi z vidika covidnih ukrepov in zagotovitve varnega mehurčka za tekmovalke.”

Mitja Dragšič: ”Žal je v Mariboru snega premalo, glede na otoplitev pa ga bo v naslednjih dneh še jemalo. Pred dnevi sem bil na otroških tekmah v Kranjski Gori, zato vem, da je tam prava zima in je na progi dovolj snega. Seveda pa bomo zdaj vse to dobro preverili, glede na zahteve svetovnega pokala.”/LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s