O škatli, ki zahteva poglobljen premislek

Ljubljana, 2. januar 2022 – Vstopili smo v leto, ko boste v takšne škatle kar večkrat metali listke s seznamom imen. A velja biti previden, preden spisek z imeni, vržete vanje. Pomembno je namreč, da preden seznam vržemo vanje, prečrtate tiste, za katere menite, da niso vredni, da so na teh seznamih.

Zato je prav, da se ob črtanju odločite s svojo glavo in na na osnovi nekih kavzi anket ali nasvetov navijaških medijev, ki vam bodo svetovali posamezne spiske in na njih imena posameznikov z votlogavim razmišljanjem.

Zakaj opozorilo? Zato, ker boste prav vi plačniki njihovega (ne)nedela v času mandata, ki jim bo po oddaji vašega glasu pripadel. Morate se namreč zavedati, da boste, ko tistim, ki jih boste na seznamu odkljukali in odvrgli v takšne škatle, prav vi ostali brez vpliva na njihove nadaljnje odločitve. Odločitve, ki so velikokrat tudi v vašo škodo, čeprav boste pravi vi njihov “zaposlovalec”, a brez njihove obveznosti do vas.

Velja vedeti in se zavedati, da boste po oddaji seznamov, ki jih boste odvrgli v te škatle, le še nemi opazovalci dejanj po svoji odločitvi.

Zato je tako pomembno, da poglobljeno razmislite, komu boste oddali svoj glas na ponujenih seznamih, ki jih boste odvrgli letos, in to nekajkrat, v takšne škatle.

Supervolilno leto 2022 prinaša uporabo teh škatel v teh primerih:

– volitve v Državni zbor 24. aprila

– jeseni bomo izbirali novega predsednika republike

– 20. novembra bodo na sporedu volitve županov in občinskih svetnikov./Objavo pripravl: Janez Temlin/Foto: Ljubljanske novice

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s