V CD odpirajo razstavo Damijana Stepančiča Pod svobodnim soncem

Ljubljan, 6. januar 2022 – Danes, 6. januarja, ob 20. uri bo v Veliki sprejemni dvorani v Cankarjevem domu odprtje razstave Pod svobodnim soncem – razstave ilustracij Damijana Stepančiča.

Avtor ilustracij Damijan Stepančič je v stripu Pod svobodnim soncem predstavlja Finžgarjevo besedilo. Za stripovsko senzibilno in dramaturško dinamično priredil Goran Vojnović, spremno besedilo pa je prispeval prof. dr. Janez Bogataj, ki mu je bil, kar morda niste vedeli Finžgar stari stric.

Ilustrator Damijan Stepančič se je stripa lotil velikopotezno, ujel je monumentalne trenutke pripovedi, s suvereno likovno govorico to njihovo veličino še poudaril, obenem pa ostal senzibilen pri tistih likovnih elementih, ki gradijo značaje junakov in oseb.

Razstava bo inovativno predstavila zlasti Stepančičeve ilustracije, predstavljena pa bo tudi zgodovina nastanka in življenja romana s poudarkom na prejšnjih ilustracijah.

Ob razstavi bodo potekala tudi štiri javna komentirana vodenja (dve z Damijanom Stepančičem, eno z Goranom Vojnovićem in eno z dr. Janezom Bogatajem). Razstava je nastala v sodelovanju z Zavodom Škrateljc, so še sporočili iz Cankarjeveda doma Ljubljan, ki je tudi realizator razstave.

Pod svobodnim soncem bo obiskovalcem postavljena na ogled v Veliki sprejemni dvorani, in sicer od danes, 6. decembra, pa vse tja do 5. februarja 2022 – vstop za ogled razstave je prost./objavo pripravila: Alenka T. Seme/Foto: press CD

Obvestilo za obiskovalce – Vstop z izpolnjenim PCT-pogojem ob predložitvi osebnega dokumenta, obvezne kirurške ali maske FFP2

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s