58. Zlata lisica pripravljena, a brez Andreje Slokar

Kranjska Gora/Maribor, 7. januar 2022 – Kot je znano, 58. Zlate lisice ne bo gostilo njeno pravo področje »bivanja«, kjer je doma, ampak se je spet morala preseliti v Kranjsko Goro. Zlata lisica je svoje »bivanje« iz področja Pohorja na strmino pod Vitrancem doslej zamenjala v letih 1976, 1988, 1991, 2007, 2012, 2014, 2018, 2020 in 2021, a se nato vedno vrnila pod svoje Pohorje.

Kot pravijo poročila iz Kranjske Gore, je tam skoraj že vse nared, da se bodo po vitranški strmini v ciljno areno, to soboto in nedeljo spustila “lisičke” iz kar nekaj držav, no pa tudi iz Slovenije. A med slovenskimi ne bo Andreje Slokar, ki jo je iz tekmovališča “pregnal” nadležni virus. Kot smo izvedeli, se je Andreja že umaknila v domače okolje, kjer bo preživela čas v izolaciji in se bo nato, če ne bo posebnih zapletov, upamo, da ne, in se bo po predpisani karanteni spet vrnila na smučarska tekmovanja.

  • Kot poročajo iz štaba Ilke Štuhec letos Ilka na tekmi za Zlato lisico ne bo nastopila. Štuhčeva pred nadaljevanjem sezone v hitrih disciplinah te dni z ekipo načrtuje snežni trening. V decembrskih prazničnih dneh po prihodu iz Val d’Iseraja je Štuhčeva nekaj dni namenila počitku, temu pa je sledil še prisilni počitek zaradi okužbe z novim koronavirusom, ki ga je že prebolela.

Velja dodati še to, da bo Zlata lisica tudi tokrat potekala brez gledalcev. Na delu tribun pa bo vendar le nekaj navijačev, a bodo to le vabljeni gostje, ki bodo vsi akreditirani in bodo morali izpolnjevati stroge pogoje zaščite zase in druge udeležence. 

Generalni sekretar Zlate lisice Srečko Vilar pa je že pred tem povedal: ”Bomo pa v petek, 7. januarja, in soboto popoldan, 8. januarja, v Mariboru pripravili kulturno prireditev, saj želimo vsaj tako poudariti, da je Zlata lisica mariborska prireditev. Logično! Zlata lisica sodi na Pohorje in v štajersko prestolnico.

In še program 58. Zlate lisice – Kranjska Gora – Podkoren:

Sobota, 8. 1. 2022 – veleslalom: ob 9.30 pričetek 1. teka in ob 12.30 pričetek 2. teka

Nedelja, 9. 1. 2022 – slalom; ob 9.30 pričetek 1. teka in ob 12.30 pričetek 2. teka/Objavo pripravila: Alenka T. Seme/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s