Kdo bi vodil Gen-I sodnica Pavlina Čepin odločala na morda 26. januarja

Krško, 7. januar 2022 – Kot poroča STA Okrožno sodišče v Krškem danes, 7. januarja, kot je bilo napovedano ni odločilo o imenovanju začasne uprave trgovca z elektriko Gen-I, ki je od sredine novembra brez poslovodstva. Takrat je namreč potekel mandat predsedniku uprave Robertu Golobu, skupščina podjetja pa se o novi upravi ni uspela dogovoriti.

Sodnica Pavlina Čepin se je danes odločila, da bo naslednji narok sklicala za 26. januar, dan po skupščini Gen-I, na kateri bodo po napovedih znova odločali o imenovanju vodstva, so za STA povedali v Gen-I.

Na mizi sodnice so bili sicer trije predlogi, ki so jih dali Gen Energija in Gen-EL kot lastnika vsak po 50 odstotkov Gen-I ter trgovec z elektriko sam.

Skupščina o imenovanju uprave odloča soglasno. Gen-EL je bil sicer donedavno v polovični lasti Gen-I, po četrtino pa sta imeli Elektro Ljubljana in Gen Energija. A delež Elektra Ljubljana je vmes prešel v roke Gen Energije.

Sodeč po današnji odločitvi se bo Robert Golob zdaj lahko, da 26. januarja sestajal s strankami leve opcije in iskal kako bi njegova še neobstoječa stranka premagala skupaj z njimi SDS. Zanimivo je, da ga zanima sodelovanje z SD a ga ne mika Šarčeva lista – Lista Marjana Šarca.

Leave a Reply