Vem več o depozitih: obrestne mere so nizke, zaslužki pa majhni

Ljubljana, 17. januar 2022 – Zveza potrošnikov Slovenije je pripravila zanimivo sporočilo za javnost, ki ga je vredno prebrati, če seveda varčujete. Če ne, pa si to preberite le zato, da boste izvedeli, kaj se dogaja tistim, ki to počno.

Varčujete?! Varčevanja ne jemljite kot skopuštvo in odpovedovanje – če imate osnovne potrebe zadovoljene, vam kakšna materialna stvar manj ne bo škodila, prej nasprotno. V prihodnosti pa si boste lahko izpolnili želje – tudi tiste večje, ki zares vplivajo na kakovost življenja. Če imate že privarčevan določen znesek, je morda čas za vezavo depozita. Naj vas ne presenetijo številke: obrestne mere so nizke, zaslužki pa majhni.

Vem več nasvet: Načrtujete vezavo višjega zneska? Pred sklenitvijo depozita pri banki preverite, ali zaračunava ležarino in dobro premislite, ali se vam v tem primeru sploh splača vezati denar. Odgovor bo skoraj zagotovo – NE!.

Na ZPS so ponovno zbrali podatke o obrestnih merah za depozite vseh slovenskih bank in hranilnic. Če želite izračunati, koliko obresti bi dobili za vezavo določenega zneska za določen čas, obiščite ZPS spletni kalkulator in primerjajte ponudbe.

Koliko obresti se nabere v dobrem letu?
Znesek obresti je odvisen od zneska, ki ste se mu pripravljeni odpovedati in času, ko ga prepustite v upravljanje banki. Ali veste, koliko obresti dobite za vezavo 13 mesecev:

  • za 1000 evrov lahko dobite do 2,17 evra;
  • za 5000 evrov lahko dobite do 10,83 evra;
  • za 10.000 evrov lahko dobite do 21,67 evra.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s