V ZDA umrl pravnuk znamenitega Leva Nikolajeviča Tolstoja

Maryland/ZDA, 25. januar 2022 – V ameriški zvezni državi Maryland je c starosti 99 let umrl Sergej Tolstoj, pravnuk slavnega ruskega pisatelja Leva Nikolajeviča Tolstoja (1828-1910).

Novico je sporočil časnik Washington Post, je pravnuk klasika svetovne književnosti umrl 4. januarja v hospic centru v Bethesdi, predmestju Washingtona. Ugotavljajo, da je imel težave s srcem, motnje požiranja, pa tudi težave s sluhom in vidom. Poleg tega bi ga lahko zadela možganska kap, poroča časnik.

Po poročanju časnika je Sergej Tolstoj večino svojega življenja preživel v Evropi, kjer je “pretežno igral igre na srečo.” Tolstoj je konec šestdesetih let prejšnjega stoletja začel živeti v bližini Washingtona. Po poročanju časnika je ves denar, ki ga je imel, izgubil s stavami na konje.

Leta 2010 je Tolstojev pravnuk za Washington Post povedal, da se “številne bogate dame” želijo poročiti z njim in “postati grofica Tolstojа”. “Zdaj je prepozno, a lahko bi postal milijonar,” je takrat dejal pravnuk slavnega pisatelja.

Sergej Tolstoj je bil edini sin Vere Tolstoj, vnukinje Leva Nikolajeviča Tolstoja. Poudarja se, da se je Sergej Tolstoj v poznem obdobju svojega življenja občasno udeleževal družinskih srečanj Tolstojevih potomcev v Jasni Poljani./LN/ Russia Beyond/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s