Dobro je vedeti – Letalska družba Rossiya Airlines uvaja lete iz Sankt Peterburga v Ljubljano

Moskva/Ljubljana, 30. januar 2022 – Rossiya Airlines (del Aeroflota) je začela s potniškimi leti iz Sankt Peterburga v Ljubljano. Leti v slovensko prestolnico so se začeli izvajati z 22. januarjem, in sicer enkrat tedensko ob sobotah, so sporočili iz letalske družbe. Na letalskih linijah bodo letela letala Airbus A320.

Po urniku bodo letala družbe Rossiya Airlines v Ljubljano letela z letališča Pulkovo ob sobotah ob 10.00 in prispela v glavno mesto Slovenije ob 11.05. Povratni leti bodo odleteli ob 12:05 in prispeli v Sankt Petersburg ob 17:10.

Iz Sankt Peterburga je možno leteti tudi do hrvaške prestolnice Zagreba, in sicer ob nedeljah – odhod iz Pulkova ob 11.05 in pristanek v hrvaški prestolnici ob 12.15, povratni let pa ob 13.15 in pristanek v severni ruski prestolnici ob 17.55.

Navedeni so lokalni časi za vsako letališče posebej.

Letalska družba Rossiya Airlines opozarja, da je treba v skladu z veljavnimi epidemiološkimi omejitvami upoštevati pravila letenja. Pri načrtovanju potovanja v tujino pozorno preberite najnovejše informacije o veljavnih pravilih in omejitvah pri vstopu v ciljno državo na uradni spletni strani veleposlaništva, konzulata, Ministrstva za zunanje zadeve ali na spletni strani podjetja. Na letališču in na krovu letala morajo potniki uporabljati osebno zaščitno opremo (maske), ki jih morajo imeti na sebi ves čas med letom.

Rossiya Airlines je del skupine Aeroflot. Je največji operater ruskih letal Superjet 100 in širokotrupnih letal Boeing 747-400. Pravtako Rossiya opravlja lete z Airbus A320, Boeing 737, Boeing 777. Rossiya sodeluje v mednarodnem programu Safe Travel za zagotavljanje varnega turizma in je nagrajena z znakom “Varno gostoljubje v Sankt Peterburgu/Safe Travels SPB”.

Letalska družba je vodilna med ruskimi letalskimi prevozniki glede varnosti letov po nemškem raziskovalnem centru JACDEC, prejela je najvišjo varnostno oceno med svetovnimi letalskimi prevozniki po mednarodni bonitetni agenciji Airline Ratings in zasedla vodilno mesto med domačimi prevozniki v mednarodnem ocenjevanju Safe Travel Score./LN/Russia Beyond

Leave a Reply