V ZDA načrtujejo znatno zvišanje pristojbin za vizum za neimigrante

Washington, 30. januar 2022 – Bidenova administracija je predlagala zvišanje pristojbin za skoraj vse nemigrantske vizume. Medtem ko ameriški uradniki pravijo, da je ta korak potrebna za boljšo uskladitev cen vizumov s stroški njihovega zagotavljanja, kritike skrbi, da če uprava ne bo obravnavala čakalnih dob za vizume, bi povišanje stroškov lahko pomenilo še manj popotnikov in študentov, ki prihajajo v Združene države.

Glede na obvestilo zveznega registra State Department pričakuje, da bodo nove cene začele veljati do septembra, in sprejema pripombe o predlaganih zvišanjih do 28. februarja.

»Vsa povišanja pristojbin se dogajajo v času, ko sta turizem in potovanja v Združene države že na zgodovinsko nizki ravni, in State Department marsikje nalaga čakanje od šestih mesecev do enega leta za turistično ali poslovno -potovalni vizum,« je za VOA povedal David Bier, strokovnjak za politiko priseljevanja na inštitutu Cato.

Podatki State Departmenta kažejo, da so vizume z najvišjim številom vlog turistični, poslovni in študijski.

Nepriseljenski vizum omogoča imetniku, da potuje kot turist ali začasno živi, ​​dela ali študira v ZDA pod določenimi pogoji. Vloge za vizume za turizem B1 in B2 ter študentske vizume F, M, J se bodo povečale s 160 USD na 245 USD, kar je 54-odstotno povečanje. Medtem ko se vizum za zaposlitev, H, L, O, P, Q in R, dvigne s 190 na 310 dolarjev, kar je 63-odstotno povečanje.

Obljuba brez realizacije – Obravnavanje ameriškega sistema priseljevanja je bila ena od ključnih predvolilnih obljub predsednika Joeja Bidena. Na svoj prvi dan na funkciji je Biden predstavil zakon o državljanstvu ZDA iz leta 2021, ki temelji na zakonodaji o reformi priseljevanja, ki je vključevala osemletno pot do državljanstva za okoli 11 milijonov priseljencev brez dokumentov v ZDA, načrt za odpravo vizumskih zaostankov na podlagi zaposlitve./VOA/LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s