Danes na kar 514 lokacijah po vsej Sloveniji kontrola hitrosti

Ljubljana, 3. februar 2022 – Danes, 3. februarja, bodo policisti na kar 514 lokacijah po vsej Sloveniji,  med 8. in 19. uro poostreno nadzirali hitrost na naših cestah in AC.

Policisti dejavnosti za umirjanje prometa izvajajo vse leto, maraton nadzora hitrosti pa je le eden od načinov, s katerim opozarjajo na nevarnost prehitre vožnje.

Namen (poglavitni), kot sporočajo iz Policije ni kaznovanje voznikov, saj policija ne nazadnje vsako leto objavi seznam lokacij (dostop do seznama lokacij), kjer bo potekal maraton nadzora hitrosti, temveč spreminjanje njihovih vozniških navad, so zapisali na Generalni policijski upravi.

Policija, tako danes, kot ve prihodnje dni v letu, od voznikov pričakuje, da poznajo omejitve hitrosti in da jih vseskozi spoštujejo, predvsem pa da takšen vzorec vožnje obdržijo tudi takrat, ko ni nadzora’.

Osnovni namen tovrstnega nadzora ni usmerjen v kaznovanje voznikov – kar kaže tudi dejstvo, da Policija vsako leto objavi seznam lokacij, kjer bo maraton nadzora hitrosti potekal – temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

Od voznikov torej pričakujejo, da poznajo omejitve hitrosti in da jih vseskozi spoštujejo, predvsem pa da takšen vzorec vožnje obdržijo tudi takrat, ko ni nadzorov, torej skozi vso leto. No, da ne bo pomete! Za neupoštevanje pravil ste lahko tudi kaznovani./LN

Leave a Reply