Brand Finance Global 500 2022 blagovno znamko Huawei uvrstila med deset najbolj dragocenih

Peking/Ljubljana, 15. 2. 2022 – Vodilna organizacija za ocenjevanje in strateško svetovanje Brand Finance je v zadnjem poročilu Brand Finance Global 500 2022 blagovno znamko Huawei uvrstila med deset najbolj dragocenih. Poročilo je še razkrilo osupljivo 29-odstotno medletno rast vrednosti na 71,2 milijarde ameriških dolarjev, kar je omogočilo preskok iz lanskega 21. na letošnjo 9. mesto. 

Brand Finance vsako leto preveri 5000 največjih podjetij in objavi skoraj 100 poročil, ki razvrščajo blagovne znamke po poslovnih sektorjih in državah. Lestvico Global 500, na katero je uvrščenih 500 najbolj dragocenih znamk iz vsega sveta, so tako letos oblikovali že 16. leto zapored. 

Tehnološki sektor se je ponovno izkazal za najbolj dragoceno panogo s kumulativno vrednostjo blagovnih znamk blizu 1,3 bilijona ameriških dolarjev. Na lestvici je skupaj 50 tehnoloških podjetij, med katerimi k skupni vrednosti pomemben delež prispevajo Apple, Amazon, Google, Microsoft, Samsung, Facebook in Huawei. 

Ko sporočajo iz Huaweia je uvrstitev na 9. mesto na lestvici Brand Finance Global 500 2022 še toliko bolj pomembna, saj je poslovanje podjetja moteno zaradi številnih ameriških sankcij. Rast vrednosti Huaweieve blagovne znamke je mogoče pripisati zavezi podjetja k inovacijam, nenehnemu izboljševanju izdelkov, skrbi za uporabniško izkušnjo, vlaganjem v raziskave in razvoj, osredotočenost na posel z električnimi vozili in krepitvi storitev v oblaku. 

Kot je znano, Huawei kljub temu ponuja številne inovativne izdelke. Na primer, primer je serijo telefonov P50, ki jo sestavljata Huawei P50 Pro in P50 Pocket, ki jih je nedavno predstavil tudi v Sloveniji. Za več tem, kaj ponuja blagovna znamka Huawei pa najdete na tej aktivni povezavi.

Velja dodati, da je med desetimi najbolj dragocenimi blagovnimi znamkami (se razume finančno) – na 1. mestu Apple, 2. Amazon, 3. Google, 4. Microsoft, 5. Walmart, 6. Samsung, 7. Facebook (Meta), 8. ICBC, 9. Huawei in 10. Verizon. /LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s