Ta petek bo Gallusovo dvorano napolnil mogočen zvok Berlinskih filharmonikov

Ljubljana, 16. februar 2022 – Ta petek, 18. februarja, 0b 20. uri bo Gallusovo dvorano napolnil mogočen zvok Berlinskih filharmonikov pod dirigentsko palico dirigenta Kirilla Petrenka.

Orkester – Berliner Philharmoniker / Berlinski filharmoniki – z več kot stoletno zgodovino se je izoblikoval pod vodstvi legendarnih dirigentskih imen, kot so Hans von Bülow, Herbert von Karajan, Simon Rattle in Claudio Abbado. Z dirigentom Kirillom Petrenkom, ki orkester vodi od sezone 2019/20 pa je orkester zaživel s novim glasbenim žarom, česar bodo deležni obiskovalci ta petek. Petrenko zdaj z Berlinskimi filharmoniki že tri koncertne sezone poustvarja nepozabne in čustveno nabite interpretacije velikih simfoničnih del, ki jih pogosto opisujejo z besedami »do meja in še čez«.

Za koncertni spored gostovanja, orkester bo gostoval ob Ljubljani še na Dunaju in Zagrebu, je maestro Kirill Petrenko ob osrednji, smelo virtuozni Simfoniji št. 1 Witolda Lutosławskega izbral Simfonijo št. 2 Johannesa Brahmsa, dvoobrazno – napol vedro, napol mračno – skladbo, ki jo je skladatelj sam opisal kot »očarljivo pošast«. Program pa bo uvedla študija zvokovnih barv Fotoptoza Bernda Aloisa Zimmermanna, ustvarjena v drugi polovici 20. stoletja.

In še program, katerega bodo deležni obiskovalci koncerta Berlinskih filharmonikov:

Bernd Alois Zimmermann, Fotoptoza, preludij za veliki orkester

Witold Lutosławski, Simfonija št. 1

Johannes Brahms, Simfonija št. 2 v D-duru, op. 73

Kot zanimivost velja dodati, da so člani tega res izjemnega orkestra tudi trije Slovenci, in sicer hornist Andrej Žust in klarinetist Matic Kuder, ter bas klarinetist Andraž Golob.

No, za koncert boste seveda potrebovali tudi vstopnico (cene vstopnic: 220, 190, 160, 100 EUR), ki jo lahko kupite tudi po elektronski poti, in sicer na tej – POVEZAVI

In še to! Vstop na koncert je pogojen z izpolnjenim PCT-pogojem ob predložitvi osebnega dokumenta, obvezne kirurške ali maske FFP2./Objavo pripravila: Alenka T. Seme/Foto: press CD

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s