V sosednji Avstriji skoraj tako kot takrat, ko virusa ni bilo

Dunaj 5. marec 2022 – Kot poročajo avstrijski mediji, bodo v sosednji Avstriji danes, 5. marca, naredili velik korak do sprostitev povezano z meritvami, ki jih je zahteval koronavirus. Tako bodo to soboto, 5. marca, začela veljati popuščanja, s katerim se bo med drugim končala policijska ura zaradi virusa.

V določenih primerih pa bodo še naprej obvezne ali priporočene zaščitne maske tipa FFP2. Te ostajajo obvezne za območja z visokim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom, kot so domovi za starejše, bolnišnice, javni potniški promet, prodajalne z osnovnimi življenjskimi potrebščinami ter lekarne, banke in pošte.

Na Dunaju so napovedali, da bodo pri njih v gostinskih lokalih še vedno v veljavi pogoj 2G (PC). Ta bo veljal tudi za dunajske nočne lokale.

Tik pred odpravo skoraj vseh protikoronskih ukrepov je ta četrtek odstopil avstrijski minister za zdravje Wolfgang Mückstein, za katerega je bilo znano, da ne podpira sproščanja ukrepov, ker je menil, da je za to prezgodaj.

Avstrija  – V Avstriji so včeraj, 4. marca, zabeležili 32.419 novih okužb. V bolnišnicah je trenutno 2.547 (-52) bolnikov, od tega na oddelkih za intenzivno nego pa je 193 (+4) bolnikov. Doslej je v Avstriji povezano s covid-19 umrlo 14.969  (+36) oseb.

Če se odpravljate k našim severnim sosedom pa še vedno velja, da se pred tem seznanite s pogoji obnašanja, da ne bi bilo presenečenj. No, pa tudi objave in napotke našega veleposlaništva na Dunaju še vedno velja spremljati, če se odpravljate k našim severnim sosedom./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s