Vredno je vedeti – Petrol naj plin podražil maja; A velja biti na to pripravljen že zdaj

Ljubljana, 9. marec 2022 – Petrol bo cene zemeljskega plina za gospodinjske in male poslovne odjemalce zvišal 1. maja, in ne aprila, kot so sprva napovedali. Breme spremembe cen bo takrat, zaradi izteka glavne kurilne sezone in manjše porabe energenta, toliko manjše, so zapisali v družbi.

Petrol je podražitev napovedal po januarski naznanitvi vladnega ukrepa za izenačitev vseh gospodinjskih odjemalcev zemeljskega plina ter v luči volatilnih in negotovih razmer na nabavnih trgih.

Od maja dalje do konca leta 2022 novi cenik za povprečnega gospodinjskega oziroma malega poslovnega odjemalca pomeni povprečno približno 5,39 evrov na mesec več pri postavki dobave zemeljskega plina. Izračun po pojasnilih Petrola temelji na predpostavki, da gospodinjski oziroma mali poslovni odjemalec povprečno porabi 9700 kWh zemeljskega plina letno.

K tej novici velja dodati, da bo to zagotovilo Petrola moč izpolniti, če se dobavne verige plina še dodatno ne pretrgajo. No, pa tudi zato, če nadomestni dobavitelji ne bodo izrabili izločitev Rusi, vsaj v večjem delu, iz dobave plina za Evropo, se razume tudi v Sloveniji.
Da bodo nadomestni dobavitelji to izrabili, predvsem to velja za ZDA, pa ni treba dvomiti. Zato opozorili, da velja biti pripravljen na podražitev tega energenta, ne glede, kar zdaj kdor koli obljublja. Zato je prav porabniki plina pravočasno, med seznam višjih izdatkov dodajo podražitev plina, da spet ne bo presenečenj
./LN/STA/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s