Kranjska Gora to soboto in nedeljo spet v znamenju smučarskega spektakla – Pokala Vitranc

Kranjska Gora, 11. marec 2022 – V Kranjski Gori je vse nared za smučarski spektakel 61. Pokal Vitranc, ki po dveh letih razen izjemnih smučarjev pričakuje tudi izjemne navijače. Najboljši smučarji v tehničnih disciplinah se bodo pomerili na dveh veleslalomskih tekmah na podkorenski strmini, in sicer v soboto, 12. marca, ter v nedeljo, 13. marca, vedno z začetkom ob 9.30 uri prvi tek, in dragi tek ob 12. 30 uri.

Žan Kranjec


Na tekmi za pokal Vitranc je prijavljenih več kot 20 tujih ekip. V sestavah ekip so vsi prejemniki odličij s pravkar minulih olimpijskih iger, vključno s slovenskim asom, Žanom Kranjcem. Kdo je tik pred zaključkom sezone v najboljši formi pa je vprašanje, na katerega bodo odgovorili tekmovalci sami. Morda je to olimpijski prvak v veleslalomu Marco Odermatt, lahko po bo Slovenija po medalji dočakala še prvo zmago na domačem snegu po Juretu Koširju leta 1999.
Denarne nagrade bodo tudi letos prejeli vsi tekmovalci, ki se bodo uvrstili od 1. do 30. mesta. Nagradni sklad za posamezno tekmo (sobota in nedelja) je 120.000,00 CHF. Na 61. Pokalu Vitranc bo tako podeljenih skupno 240.000,00 CHF denarnih nagrad.
Proračun za pripravo in izvedbo vseh treh tekem letos obsega 1.200.000 EUR, sredstva so pridobljena izključno s prodajo televizijskih pravic in marketinškim delovanjem doma in v tujini. Glavni marketinški partner je agencija Infront iz Lugana, ki s prodajo pravic na tujih iztrži del sredstev. Pohvaliti pa velja tudi domače pokrovitelje, predvsem STO (Slovensko turistično organizacijo) s sloganom I Feel Slovenia in Spirit Slovenija, ki sta v letošnjem letu Pokal Vitranc prepoznala kot blagovno znamko za lastno promocijo. Poleg omenjenih velja izpostaviti še zavarovalnico Generali in Merkur.


Vredno je vedeti! Vstopnice so že v prodaji na spletni strani Pokala Vitranc ter eventim.si. Na voljo pa so samo vstopnice za stojišča in sicer po naslednjih cenah: Odrasli: 20,00 € na prodajnih mestih Eventim-a in na blagajni v Podkorenu (pred tekmo)/18,00 € nakup preko spleta.
Otroci do napolnjenega 12-leta starosti: 15,00 € na prodajnih mestih Eventim-a in na blagajni v Podkorenu (pred tekmo)/12,00 € nakup preko spleta
Organizatorji svetujemo nakup vstopnic preko spleta. Vstopnice za ogled tekmovanja bodo sicer v prodaji tudi na dan tekmovanja na prodajnem mestu ob vhodu na prizorišče v Podkorenu.
Program tekmovanja: Sobota, 12. marec 2022
09:30 Veleslalom – 1. tek/12:30 Veleslalom – 2. tek
Program tekmovanja: Nedelja, 13. marec 2022
09:30 Veleslalom – 1. tek/12:30 Veleslalom – 2. tek/Objavo pripravila: JT in ATS/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s