Izšla nova izvirna monografija Svet v presežnikih avtorjev Marjete in Karla Natka

Ljubljana, 16. marec 2022 – Pri Mladinski knjigi je izšla nova izvirna monografija Svet v presežnikih avtorjev Marjete in Karla Natka.

Kaj vse monografija Svet v presežnikih ponuja bralcu, sta danes v ljubljanski knjigarni Konzorcij predstavila avtorja Marjete in Karel Natek skupaj z urednico založbe Mladinske knjige Barbaro Zych Sferra.

Priznana geografa Marjeta in Karl Natek sta v monografijo zajela presežnike, ki jih je ustvarila mati narava ‒ »naj« celine, države, otoke, gore, slapove, ognjenike, puščave, jezera ‒ pa tudi tiste, ki so delo človeških rok ali plod človekovega uma: »naj« mesta, jeziki, verstva, zgradbe, ceste, železnice, letališča …

V knjigi je okrog 120 presežnikov, ki so predstavljeni s čudovitimi fotografijami in besedili, v katerih so prikazane njihove poglavitne značilnosti. Avtorja sta dodala še 60 »malih« presežnikov, ki zaokrožujejo podobo NAJ planeta.

Knjiga obsega 528 strani, več kot 900 fotografij. Za res izjemno monografijo, če želite tudi vi s pomočjo nje odpotovati po isti poti, kot sta to storila avtorja Marjeta in Karel Natek, pa boste morali za to “popotovanje” po njuni knjižni poti odšteti 79,99 evra. Zagotavljamo pa vam, da je to izjemno spoznavanje sveta in njegovih presežnikov toliko tudi vredno./Objavo pripravila: Alenka T. Seme/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s