Institut Jožef Stefan vabi na dan odprti vrat

Ljubljana, 26. marec 2022 – Ob obletnici rojstva Jožefa Stefana, ki je 24. marca, organizira Institut Dneve Jožefa Stefana različne predstavitve svojega delovanja in na koncu dan odprtih vrat. Te predstavitve potekajo že od leta 1993, njihov namen pa je popularizacija znanosti in počastitev spomina na slavnega fizika.

Na Institutu Jožef Stefan (IJS) se bodo danes, 26. marce, z odprtim dnevom vrat zaključili jubilejni 30. Dnevi Jožefa Stefana. Na IJS na dan odprtih vrat, ki po dveh letih ponovno poteka v živo, zato vabijo vse, ki jih zanima, kaj in kako delajo na inštitutu, da si to ogledajo v živo. Ogledi bodo potekali tako na sedežu inštituta kot v Reaktorskem centru v Podgorici pri Ljubljani.

Kot rečeno je dan odprtih vrat je namenjen splošni javnosti, ko na obisk sprejmemo vse, ki jih zanima, kaj raziskujejo naši znanstveniki na našem najeminentnejšem inštitutu in kaj lahko tam zaposleni znanstveniki doprinesejo k skladni družbi prihodnosti. Letos bo ob upoštevanju vseh varnostnih in epidemioloških navodil mogoče inštitut ponovno obiskati v živo. Pripravili so različne programe obiska po področjih, na katerih raziskujejo znanstvenice in znanstveniki našega najprestižnejšega inštituta pomagajo pri razvoju Slovenije in s svojim delovanjem tudi znanosti po svetu.

Program in informacije za obiskovalce za današnji dan, 26. marca:

– pred glavno stavbo Instituta, Jamova cesta 39, ob 9.00 do 14.00

– na Reaktorskem centru Podgorica, Brinje 40, ob 9.30 do 14.30

In še program ter navodila, ki so dostopni na tej aktivni POVEZAVI

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s