To nedeljo, 27. marca, bomo prešli iz zimskega na poletni čas

Ljubljana, 26. marec 2022 – Upamo, da ne ne boste pozabili! To nedeljo, 27. marca 2022 bomo prešli iz zimskega na poletni čas, v katerega smo vstopili oktobra lani. To pomeni, da boste kazalce na svoji uri morali 27. 3. 2022 ob 2.00 premaknili za 1 uro naprej, in sicer na 3.00. V nedeljo bomo tako spali 1 uro manj. Tisti, ki to ne boste, pa ni naša stvar. Tore je zdaj jasno, da zime resnično konec.

To naj bi bilo zadnje premikanje ure, so že leta 2020 odločile članice EU, a ob tem sprejele spet nedorečeno odločitev, da lahko članice EU same odločijo, kateri čas – poletni ali zimski – bodi obveljale. No, 27. marca 2022 pa bo tako, kot smo zapisali v uvodu, torej ob 2.00 uri zjutraj premaknite kazalce na svojih urah za eno uro NAPREJ (na. 3.00).

  • In še podatek iz one strani Atlantika – ZDA! Ameriški senat je 15. marca soglasno potrdil predlog zakona, s katerim bi bil nedeljski prehod na poletni čas zadnje premikanje ure v ZDA. Odslej naj bi v ZDA veljal zgolj poletni čas. Večina senatorjev se je ob sprejetju zakona strinjala, da ni smiselno pozimi dodatno skrajševati že tako kratkih dni.

Morda niste vedeli – Kdaj premikamo uro na poletni oziroma zimski čas?! Uro premikamo na poletni čas na zadnjo nedeljo v mesecu marcu in na jesenski čas zadnjo nedeljo v oktobru./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s