Nemški proizvajalec avtodomov Carthago bo deloval tudi v Ormožu

Ormož, 17. aprila – Kot poroča STA, je nemški proizvajalec avtodomov Carthago, ki v svojem slovenskem podjetju v vasici Odranci v Prekmurju z več kot 800 zaposlenimi deluje že od leta 2008, včeraj, 16. aprila, uradno začel z aktivnostmi v svojo naložbo v nov proizvodni obrat v Ormožu.

Naložba podjetja je skupaj ocenjena na okoli 45 milijonov evrov. V ormoški tovarni načrtujejo predelavo kombi vozil v počitniška vozila Malibu Van, medtem ko v Odrancih vse ostaja kot doslej, torej proizvodnja avtodomov, zato bodo še naprej vlagali tudi v sedanjo lokacijo.

No, pa se vrnimo še malo v Odrance. Odranci so naselje v Prekmurju, kjer je tudi sedež Občine Odranci in tudi edino naselje v občini. Vas Odranci, ki leži med rekama Muro in Lendavo premore le 1650 prebivalcev, in tam stoji tovarna avtodomov Carthago, ki zaposluje 800 delavcev.

Zakaj ta dodatek? Zato, ker je treba iskati investitorje (to Carthago je), ki zagotavljajo proizvodne obrate z veliko dodano vrednostjo in ne obrate, ki zahtevajo le manualno delovno silo z manj potrebnega znanja./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s