Anketa: Gibanje Svoboda in SDS premočno prvi, ostalim strankam se ne obetajo posebni dosežki

Ljubljana, 21. april 2022 – Kot kaže zadnja volilna napoved, ki jo je za časopisa Dnevnik in Večer pripravila agencija Ninamedia, se največja podpora na volitvah v DZ obeta strankama Gibanje Svoboda in SDS.

Največ glasov (26,3 odstotka) agencija Ninamedia trenutno napoveduje Gibanju Svoboda, ki ima po raziskavah agencije zadnjih nekaj dni dokaj stabilno podporo. Podobno tudi SDS, ki bi se uvrstila na drugo mesto s 25,5 odstotka glasov.

Tretje mesto bi zasedla Levica (8,8 odstotka), ki je imela v zadnjih treh dneh rahel upad podpore, prav tako SD (8,6 odstotka).

V DZ bi se prebili še NSi (7,8 odstotka glasov), ki se ji podpora v zadnjih nekaj dneh nekoliko krepi, in gibanje Povežimo Slovenijo (štiri odstotke), ki mu ob rahlem upadu podpore v zadnjih nekaj dneh po 15. aprilu rezultati raziskave spet kažejo zadosten rezultat za vstop v DZ.

Tik pod parlamentarnim pragom bi ostali Stranka Alenke Bratušek -SAB (3,4 odstotka) in Lista Marjana Šarca – LMŠ (3,3 odstotka), ki ji je torkova raziskava še napovedovala preboj v DZ.

Pod parlamentarnim pragom bi ostale tudi Resni.ca (2,8 odstotka), Piratska stranka Slovenije (1,7 odstotka), Vesna (1,7 odstotka), Naša Dežela (1,3 odstotka) in gibanje Zdrava družba (en odstotek glasov). Ostale stranke bi po napovedih prejele manj kot odstotek glasov volivcev.

Agencija je z raziskavo preverjala tudi namero o udeležbi volivcev na nedeljskih volitvah. Da se bo volitev zagotovo udeležilo, je odgovorilo 62,6 odstotka vprašanih.

No, je pa res, da bodo od tem kdo bo zasedel stolčke v naslednjem sklicu Državnega zbora, odločale le volivke in volivci in ne ankete.

In kdo so kandidati strani, ki se bodo do 24. aprila, predvsem pa 24. aprila potegovali za glasova volivcev, si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.

Referendum Arhivi – volilna skrinjica Foto: Aleš Beno, Ljubljana, Slovenia, 08.06.2014

Pa še to! Vsa soočanja, vsaj ta, ki so jih opravili mediji kažejo na to, da kandidati strank, ki jih zastopajo na soočanjih, predvsem “premagujejo” Janšo in s pogledi na preteklost preprečujejo volivce, kaj bodo storili, da Janšo premagajo, in to ne da bi se zavedali, da bodo izvoljeni za graditev prihodnosti volivk in volivcev, ki jih bodo zastopali./JT/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s