Cene naftnih derivatov že poskočile

Ljubljana, 1. maj 2022 – Ponudniki pogonskih goriv so s polnočjo, kot je bilo po vladnem nepodaljšanju zamrznitve cen goriv pričakovati, zvišali cene osnovnih naftnih derivatov.

Tako dizelsko gorivo, ki je minuli mesec, ko so bile ene naftnih derivatov zamrznjene, stal 1,54 evra na liter, na Petrolovih servisih zunaj avtocest po novem stane 1,82 evra, na servisih OMV-ja pa 1,84 evra, na Petrolovih avtocestnih črpalkah pa kar 1,88 evra na liter.

Cena bencina se je z 1,503 evra na liter na servisih Petrola zunaj avtocest zvišala na 1,62 evra, na OMV-ju pa 1,64 evra za liter, na Petrolih ob avtocestah pa na 1,68 evra na liter. Kakšne so nove cene naftnih derivatov v Sloveniji po novem si lahko ogledate na te POVEZAVI – za vse črpalke po Sloveniji. In kakšne po Evropi pa na TEJ – po državah.

Velja dodati še to, da bi bile cene še višje, če bi vlada povišala še trošarine, kar pa za potrošnike goriv ni bogve kakšna tolažba.

Pa še ta dodatek ob prazniku dela! Izteklo se je tudi trimesečno obdobje zamrznitve obračunavanja omrežnin in prispevka za obnovljive vire za elektriko, tako da bodo računi spet višji. Dražil se tudi plin./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s