Vinske zgodbe se nadaljujejo – 8. Salon penečih vin že prihodnji teden!

Ljubljana, 4. maj 2022 – Po uspešnem 23. Slovenskem festivalu vin se vinske zgodbe nadaljujejo. Prvi naslednji dogodek bo že 8. Salon penečih vin Ljubljana, ki se prav tako kot festival vrača po dveletnem premoru. Dogodek bo potekal v petek, 13. maja 2022, od 15. do 21. ure, na najlepšem ljubljanskem vrtu, Vrtu Lili Novy, in v restavraciji Pen Klub.

8. Salon penečih vin Ljubljana – Ob koncu lanskega leta so organizatorji kljub neugodnim epidemiološkim razmeram, uspeli organizirati ocenjevanje mreže Salon of Sparkling Wines za leto 2022. Upali so, da bodo oba salona lahko organzirali v tradicionalnih terminih – na začetku leta, ko bi spet skupaj, z ljubitelji penečih se vin, nazdravili »enotnosti v različnosti«. Njihova želja se uresničuje z nekaj mesečnim zamikom, a zato z nekoliko spremenjenim in nadgrajenim konceptom.

Sprememba se nanaša predvsem na novi lokaciji salonov, ki nudita drugačne pogoje za predstavitev penečih vin. Novi lokaciji prinašata tudi nove partnerje, za kateri organizatorji verjamejo, da bodo prvenstveno v kulinaričnem smislu bogato nadgradili oba salona.

Rado Stojanović, direktor ljubljanskega salona, se posebno veseli kulinarične nadgradnje, za katero bo tokrat poskrbel renomirani Chef Mojmir Šiftar iz restavracije Pen klub, ki sodi pod okrilje Kaval group. Chef Mojmir Šiftar si je kulinarično nadgradnjo zamislil dvonivojsko – na vrtu Lili Novy bodo za obiskovalce pripravili različne zalogaje, ki bodo odlična spremljava penečin se vinom, katera bo predstavljalo okoli 30 domačih in tujih pridelovalcev; v restavraciji Pen kluba pa bodo pripravili večhodno večerjo, katere rdeča nit bodo najvišje ocenjena peneča vina letošnjega ocenjevanja mreže Salon of Sparkling Wines.

Salon bo tradicionalno imel tudi spremljevalni program v obliki delavnic oziroma vodenih degustacij. Letos sta obiskovalcem na voljo dve – ob 16. uri bodo lahko spoznali najvišje ocenjena peneča vina letošnjega ocenjevanja mreže. Degustacijo z naslovom »Slovenija & Hrvaška: prijateljstvo v kozarcu penečega« bosta vodili prof. Marija Vukelić, direktorica zagrebškega salona in dr. Nina Levičnik, ustanoviteljica mreže SSW. Dve uri kasneje, ob 18. uri, pa bo Miha Istenič, Penine Istenič, na delavnici »Rare vs. Cuvee natura« predstavil dve penini brez dodanega žvepla. Opomba: Udeležba na delavnicah je vključena v ceno vstopnice; obvezna pa je rezervacija mesta, ker so le-ta omejena. Organizator si pridružuje spremembo programa.

Datum in delovni čas: petek, 13. maj  2022, med 15. in 21. uro

Lokacija: vrt Lili Novy in Pen klub, Ljubljana

Cena vstopnice: 25 eur, 20 eur za študente (omejena količina)

Prodaja vstopnic: Eventim (predprodaja), recepcija salona (na dan prireditve)

In še napoved preostalih vinsko-kulinaričnih dogodkov, ki jih boste letos deležni v Ljubljani:

Ljubljanska vinska pot – poletna vinska razvajanja, 18. junij, center MOL

Ljubljanska vinska pot – Martinovanje v Ljubljani, 12. november, center MOL

24. Slovenski festival vin, 17. in 18. november, Cankarjev dom

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s