O multikulturalizmu v Sloveniji

Ljubljana, 5. maj 2022 – Slovenija je edina država, po razpadli Jugoslaviji, v kateri četrtina njenega prebivalstva ne govori dovolj dobro slovensko. Ostali del, do milijona, pa še vedno misli, da Jugoslavija obstaja.

Pa naj še kdo reče, da se v Sloveniji ne omogoča multikulturalizem. Je pa res, če bo šlo tako naprej, bodo Slovenci morali čez nekaj desetletij prositi, da se jim multikulturalizem omogoči v lastni državi.

In to je najti na spletu o značilnosti multikulturalizma:

Multikulturalizem je, kot se ve, prisotnost različnih znanj ali kultur, ki sobivajo na istem fizičnem, teritorialnem ali družbenem mestu. Vključuje neenakosti, ki spadajo v kulturo, rasno, versko, etnično, jezikovno ali spolno pripadnost.

To so kraji, kjer živijo ljudje različnih narodnosti, narodnosti in ras, se imenujejo večkulturna društva.

To je skupnost, kjer ljudje ohranjajo, prenašajo, praznujejo, delijo in spoštujejo svoje edinstvene kulturne načine življenja, jezike, umetnost, običaje in vedenje.

Trenutno se v različnih družbah multikulturalizmu prilagajajo na univerzalen način , vedno poskušajo zaščititi različne običaje.

Osredotočajo se na pogoste neenake odnose manjšin glede na večinske kulture.

Torej, če upoštevamo opredeljeno o značilnostih, kaj naj bi multikulturalizem ljudem omogočal, nihče ne more trditi, da v Sloveniji osnovam multikulturalizma ni zadoščeno. Da je lahko vedno še bolje, pa se ve!/J.T./Foto – le ponazoritveni/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s