Tekači pripravljeni na največji sinhronizirani svetovni dobrodelni tek Wings for Life

Ljubljana/Svet, 5. maj 2022 – Svetovni tek Wings for Life je največji sinhronizirani svetovni dobrodelni tek od leta 2014, z deveto izdajo v nedeljo, 8. maja, namenjen zbiranju denarja za pomoč pri iskanju zdravila za poškodbo hrbtenjače.


Tukaj je vse, kar morate vedeti o zabavnem dogodku:

 • Wings for Life je neprofitna fundacija za raziskave hrbtenjače, ki financira znanstvene raziskave svetovnega razreda in klinična preskušanja po vsem svetu.
 • Pred kratkim je dosegla še en medicinski preboj z novim napredkom pri metodi, imenovani STIMO, ki pomaga osebam s poškodbo hrbtenjače, da ponovno hodijo, saj je redni David Mzee postal prvi, ki se je podal na preizkušanje na École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL). ) in Univerzitetna bolnišnica Lausanne (CHUV) v Švici.
 • Udeleženci imajo med vretencema in membrano hrbtenjače implantiranih 16 elektrodnih naprav, ki sprejemajo tokove iz srčnega spodbujevalnika, ki je implantiran pod kožo trebuha preko tablice z zaslonom na dotik, da aktivira mišice nog in trupa udeležencev – omogoča gibanje.
 • Svetovni tek Wings for Life je bil prvič predstavljen leta 2014, ko so profesionalnimi športniki ter rekreativni tekači združili moči, da bi pomagali zbirati sredstva po vsem svetu, pri čemer je 100 % vseh startnin in donacij šlo neposredno za pomoč pri iskanju zdravila za poškodba hrbtenjače.
 • Lani, 9. maja, je sodelovalo po svetu kar 184.236 tekačev in invalidskih vozičkov v 195 državah, ki so zbrali 4,1 milijona evrov.
 • Udeleženci letošnjega teka Wings for Life 2022 bodo štartali ob 11.00 UTC (13.00 CET), pri čemer se bo Catcher Car (vozilo, ki je osnova tega tekmovanja) začel svoje potovanje za tekači 30 minut kasneje in postopoma povečevalo svojo hitrost v polurnih intervalih do hitrosti 34 km/h (21,1 mph), medtem ko bodo rekreativni tekači želeli »prehiteti« Catcher Car v območje 5 km, medtem, ko si profesionalci želijo preseči mejo pri 60 km.
 • Ciljne črte so, kot se v pri tem teku različne, in sicer glede na to, ko tekače ne doseže Catcher Car. Za volanom teh vozil pa so v različnih državah znane osebnosti, kot so dvojna olimpijska prvakinja, deskarka na snegu Anna Gasser, dvakratna olimpijska prvakinja v kolesarjenju na progi Kristina Vogel in pilot Red Bull Air Race Dario Costa in drugi.
  – Športniki lahko prenesejo aplikacijo Wings for Life World Run na svoje telefone, kjer imajo možnost, da tečejo samostojno ali se pridružijo dogodku App Run v bližini kot del večje ekipe za zbiranje sredstev.
 • Družina in prijatelji so lahko vključeni tudi prek »Boost Your Favorite Runner«, kjer lahko donirajo znesek, ki ga izberejo za vsak kilometer ali miljo, pri čemer športniki ostanejo pred virtualnim avtomobilom Catcher Car.
 • Letos bodo glasovi Catcher Cara vključevali legendo komedije Catherine O’Hara s slavo “Schitt’s Creek” in zvezdnika “Community” Joela McHalea za ameriško različico, medtem ko Marco “Büxi” Buchel (švicarski Nemec), rekorderka reli voznik Cristina Gutiérrez (španščina) in gostitelj Wings for Life World Run Nick Fellows (UK angleščina) bosta nastopila tudi v drugih različicah.
 • Če želite sodelovati 2022, se prijavite TUKAJ ali se pridružite App Run, TUKAJ je vse, kar morate vedeti o teku

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s