Janković si želi še peti mandat; A tudi zato, da bo izpeljal nekaj »pozabljenih« projektov?

Ljubljana, 10. maj 2022 – Ljubljanski župan je včeraj, 9. maja, tudi praznik Ljubljane, ob podelitvi podelitve priznanja naziva častni meščan sociologinji Renati Salecl – častna meščanka ter igralcu Juriju Součku – častni meščan, obvestil zbrane in javnost, da se bo potegoval še za peti mandat.

Kot je Janković poudaril želi v še enem mandatu, na čelu glavnega mesta, ob več tisoč že izvedenih projektih v svojem 16-letnem županovanju, izvesti še nekaj pomembnih projektov.

Med drugim je omenil gradnjo nove ljubljanske sežigalnice, gradnjo treh malih hidroelektrarn, krožno pot po reki Ljubljanici, gradnjo več kot tisoč neprofitnih stanovanj (se razume, da jih bodo tokrat dobili tisti z ustrezno dokumentacijo p. p.). Dodal je tudi dokončanje kulturnega centra Rog (se že gradi), ureditev atletskega centra ŽAK in izpolnil končno le dano obljubo dokončanja pokritega bazena Ilirija (se že gradi).

Velja priznati, da je Janković za razvoj Ljubljane naredil veliko. Je pa res tudi to, da je tudi nekaj takšnih projektov, ki jih je v svojem 16-let trajajočem vladanju »pozabil« izpeljati. Sodeč po tem je prav, da jih izpelje. Seveda pa velja vedeti, da bo to lahko storil (ne samo on) z denarjem iz denarnic meščanov Ljubljane in tudi s pomočjo državne in dodatkom evropske blagajne.

Je pa tudi nekaj takšnih, ki je o njih »modroval«, a nikoli izpeljal. No, pa poglejmo, kateri projekti so to:

– dokončanje nakupovalnega središča Stožice, ki je pogoltnilo milijone NLB

– glavna avtobusna postaja, ki je, vsaj tako kaže, brez osovraženih Madžarov še dolgo ne bi imeli

– zagotovitev potrebnih zdravnikov v zdravstvenem domu Ljubljana

– LPP še nima elektrificiranega voznega parka (London že zdavnaj)

– kako zaustavi »zasoljene« cene Holdinga Ljubljana

– kopanje v Ljubljanici na Špici

– ureditev najemnin v Ljubljani, ki niso evropsko primerljive

– normalno prevozne mestne vpadnice tudi ob jutranjih in popoldanskih konicah

–  kdaj bo Ljubljana imela vsaj eno linijo hitre mestne železnice

O tem, a bo 69-letni Janković dovolj dober še za štiri leta za vodenje mesta Ljubljana, pa bodo seveda odločili volivci. To je tisti volivci, ki so doslej Jankoviću, vsaj doslej je bilo tako, vedno omogočili, da je lahko vodil mesto kot župan s pomočjo večine njegove liste v mestnem svetu./Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN/

Leave a Reply