Slovenija ima novega predsednika vlade

Ljubljana, 25. maj 2022 – Državni zbor je Dr. Roberta Goloba, predsednika Gibanja Svoboda, izvolil za predsednika vlade. Za Goloba je glasovalo 54 poslancev, proti jih je bilo 30. Oddanih je bilo 85 glasovnic, ena je bila neveljavna.

Golob je takoj po razglasitvi rezultatov tajnega glasovanja prisegel kot novi predsednik vlade.

V govoru po prisegi je dejal, da je hvaležen in ponižen, da bo lahko Slovenijo popeljal v boljšo prihodnost, kakršno jo državljani Slovenije zaslužijo. Hvaležen je vsem, ki gredo z njim po poti od začetka in tistim, ki se mu bodo mogoče pridružili kasneje, ko bodo ugotovili, da dela v skupno dobro, je sklenil.

Kot poroča RTV Slovenija Golob po izvolitvi prejel prve čestitke

Čestital mu je tudi Janez Janša, ki je vodil vlado od 3. marca 2020. V svoji čestitki na Twitterju je Janša zapisal “Naj bodo dejanja v skladu z današnjimi obljubami in ne v skladu z včerajšnjo koalicijsko pogodbo

Na Twitterju je Golobu čestitala tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. “Robert Golob, čestitke za izvolitev na mesto predsednika slovenske vlade! Naša Unija je v središču vaših prizadevanj. Skupaj zgradimo močno Evropo, ki bo kos sedanjim in prihodnjim izzivom!” je zapisala predsednica komisije. Čestitko je zapisala v slovenščini in angleščini.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s