Naziv najboljšega bariste v državi prejel Aleš Gorenc

Ljubljana, 26. maj 2022 – Naziv najboljšega bariste v državi je prejel Aleš Gorenc. Za tiste, ki tega niste vedeli – barista je oseba, ki se pripravlja in (tudi na splošno) služi espresso kavnih pijač. Barista naziv za nekoga, ki je bil profesionalno usposobljen za pripravo espresso, se lahko uporablja tudi za opisovanje vsakogar z visoko stopnjo spretnosti pri izdelavi espresso posnetkov in espresso pijač (kot so lattes in cappuccinos).

Najboljši slovenski barista je povedal, da je največ znanja pridobil, ko se je pridružil neprofitni organizaciji vseh strokovnjakov iz področja kave – od proizvajalcev kave do barist po vsem svetu, tako imenovanem združenju Specialty Coffee Association (SCA).

Ob tem pa dodal: »Dokončal sem dva spletna mojstrska tečaja z Irvineom Nastom, ki je najmlajši svetovni prvak v latte artu. Skupaj z njim mi je uspelo dokončati Master the patterns and Adept barista school. Šolo LAGSA sem končal do črnega lončka, kar je najvišji nivo u latte artu. Kadar le lahko, grem na izobraževanja in seminarje ter svoja znanja tako še dodatno nadgrajujem,« je povedal povedal Aleš.

Torej, zdaj veste, da postati barista ni kar tako, kar pomeni, da je vredno obiskovati lokale, kjer vam kavo pripravlja usposobljeni pripravljavec ali priprávljalka – baristi – in ne priučeni laiki. Nezadnje, vam danes za skodelico espressa zaračunajo od 1,4 do celo 4,5 evra.

Tudi slednje je osnova, da smo se odločili objaviti kdo ima v Sloveniji naziv najboljšega bariste v državi./LN/Foto press: PRistno

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s