ZPS sporoča: Na tisoče kupcev prirejenih dizelskih vozil VW lahko upa na odškodnino

Ljubljana, 15. junija 2022 – Na tisoče kupcev dizelskih vozil, tudi slovenskih, v katere je proizvajalec VW namestil napravo za prirejanje delovanja motorja med merjenjem izpustov in so svoje terjatve do koncerna VW odstopili myRight v okviru kampanje Zveze potrošnikov Slovenije, lahko nadalje upa na odškodnino.

Namreč, Zvezno sodišče (BGH) v Karlsruheju je za razliko od sodišča v Braunschweigu v ponedeljek, 12. junija, v vzorčnem, sicer Švicarskem primeru odločilo, da myRight izpolnjuje formalne zahteve, da  s skupinskimi tožbami uveljavlja plačilo odškodnine. To pomeni, da se bo zdaj v sodnih postopkih lahko začelo preverjati  vsebino posameznih zahtevkov.

»To je pomembna etapna zmaga, saj nam kljub zavlačevanju postopkov s strani VW omogoča, da nadaljujemo sodne postopke za uveljavitev ustrezne odškodnine za več kot 6.000 slovenskih potrošnikov«, je dejala Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije.

K ponudbi »ustrezne rešitve« in zaključku sodnih postopkov je VW že konec preteklega leta pozvala tudi Evropska komisija in nacionalni nadzorni organov za varstvo potrošnikov.

Po podatkih VW je na nemških sodiščih v teku več skupinskih tožb za skupno okoli 36.000 strank, med njimi tudi okoli 6.000 slovenskih potrošnikov, združenih v kampanji preVWara, ki jo je organizirala Zveza potrošnikov Slovenije – https://www.prevwara.si/ /LN/ZPS/Foto – ponazoritvena

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s