V Sloveniji od, 21. junija, ceni bencina in dizelskega goriva omejeni na 1,755 oz. 1,848 evra za liter, a le izven AC in hitrih cest

Ljubljana, 21. junija – Od polneči, 21. junija, so se v Sloveniji cene pogonskih goriv, iz tako imenovanih »uredbenih« (po uredbi prejšnje vlade) spremenile prilagoditvene (po uredbi sedanje vlade), ki se bodo spreminjale vsakih štirinajst dni. Tako boste morali v Sloveniji na bencinskih servisih izven omrežja AC in hitrih cest (tam cene od danes, 21. junija, določajo trgovci sami) za liter 95-oktanskega bencina odšteti 1,755 evra, a za liter dizelskega goriva 1,848 evra.

Torej, da se ve, da bodo od zdaj v Sloveniji cene naftnih derivatov prilagajale, a le izven avtocest in hitrih cest, medtem ko bodo trgovci z naftnih derivatov cene na AC in hitrih cestah (ko o tem poročamo, je bilo treba na Petrolovi črpalki AC Ljubljana Barje za 95- oktanski bencin odšteti 1.851 €/L in za dizelsko gorivo 2.227 €/L) prosto formirali in prilagajali.

Kot vse kaže, bodo trgovci po tridnevnem neredu, nekateri so pomanjkanje goriva imenovali težave z dostavo, zdaj, ko vedo, koliko vam lahko zaračunavajo, potekale brez posebnosti. Da bo nered izpadel prijaznejši do javnosti, dodajmo izjavo, predsednica uprave Petrola Nada Drobne Popovič, ki je včeraj opozorila, da ne morejo zagotoviti, da bodo danes, 21. junija, težave z gorivom že takoj vse odpravljene.   

Zdaj se ve, da bo za bencin za 19,5 centa dražji, kar pomeni 12,5 odstotka, dizelsko gorivo pa za 18 centov oz. 10,8 odstotka. Kot rečeno cene na AC in hitrih cestah določajo trgovci sami – Petrol, OMV, MOL

In takšne so cene naftnih derivatov po državah v Evropi – Vir: AMZS/Pripravil: J. T./Fotografije: LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s