Krek ima dovolj “svobode”…

Ljubljana, 30. Junij 2022 – Kot poroča STA, je generalni direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Dr. Milan Krek tudi uradno odstopil. Kot je objavil STA, naj bi Krek v odstopni izjavi, ki jo je pridobila STA, zapisal, da je odločitev sprejel po mesecu neznosnih političnih pritiskov, ki so jih predstavniki oblasti ter njihovi odposlanci izvajali nad njim po menjavi vlade. Meni, da bi z vztrajanjem na funkciji povzročil škodo NIJZ.

Krek je napovedal, da bo po temeljitem razmisleku verjetno sprožil ustrezna pravna sredstva zoper vpletene, ker je tovrstno vedenje oseb na oblasti nesprejemljivo kot tudi kaznivo.

Da je Krek odstopil, informacija o tem kroži po različnih medijih že nekaj dni. Kot vse kaže, pa so zdaj ugibanja tudi uradno potrjena. Kar pomeni, da ima Krek dovolj “svobode”.

Zato bo že danes, 30. junija, o njegovem odstopu svoje rekel tudi svet NIJZ, ki naj bi po seznanitvi s Krekovim odstopom imenoval v. d. generalnega direktorja NIJZ. Ko še poroča STA, naj bi to bil, po neuradnih informacijah, Dr. Branko Gabrovec. Dr. Branko Gabrovec je docent za področje javnega zdravstva in predsednik Sveta SD za zdravje.

Res je skrajni čas, da se stvari na NIJZ uredijo, saj trenutno stanje – AKTIVNA POVEZAVA – okužb s SARS-CoV-2 (COVID-19) spet močno narašča. Torej se bodo morali novi nosilci oblasti s svojimi strokovnjaki čim prej lotiti stanja na področju širjenja covid-19./LN/STA/ Foto: arhiv LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s