5. etapa dirke po Franciji: Pogačar vse bliže rumeni majici; Roglič zaradi bale s senom le 61. (+2:59)

Francija, 6. julija – Avstralec Simon Clarke je zmagovalec kaotične 5. etape kolesarske dirke po Franciji. Na trasi od Lilla do Arenberga je pasti 11 tlakovanih odsekov brez praske preživel Tadej Pogačar, medtem ko je Primož Roglič zaradi padca – razlog bale s senom – za zmagovalcem zaostal 2:59. Rumeno majico je pa ohranil Belgijec Wout Van Aert (Jumbo Visma).

Težko pričakovana etapa po severnem delu Francije je ponudila kaos na tlakovanih odsekih ter tudi zaostanke nekaterih, ki merijo na skupno zmago. Med njimi je imel še najmanj težav Pogačar, ki je v cilj prišel 13 sekund pred skupino z Van Aertom (Jumbo Visma) in Jonasom Vingegaardom (Jumbo Visma), ki bo po današnjem padcu Rogliča zagotovo postal prvi kapetan Jumbo Visme)

Primož Roglič je imel ponovno ogromno smole, saj je 30 km pred ciljem padel preko navadne bale iz sena (ki naj bi bila zaščita, a se je izkazala, kot usodna ovira), ki jo eden od kolesarjev pred Primožem zadel in jo »postavi« pred našega asa, ki je padel čeznjo ter nato precej zaostal. V cilj je pripeljal 2:59 minute za etapnim zmagovalcem oziroma 2:08 minute za sedmouvrščenim Pogačarjem, ki je v skupnem seštevku četrti.

Res lahko mirno zapišemo, da je dirka po Francija za Primoža Rogliča zakleta dirka. Novinar TV Slovenije David Črmelj prenaša besede športnega direktorja Jumbo Visme, da ima Roglič zaradi padca težave z ramo./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s