KPK zaključila revizijo Sporazuma o medsebojnem sodelovanju z namenom izboljšanja varnosti na avtocestah in hitrih cestah; Zdaj na vrsti tožilstvo

Ljubljana, 9. 8. 2022 – Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) je sporočila, da je zaključila z obravnavo prijave (kdo, je vložil prijavo v sporočilu za javnost Komisija ni, navedla) glede sumov nasprotja interesov oziroma elementov korupcije v primeru revizije Sporazuma o medsebojnem sodelovanju z namenom izboljšanja varnosti na avtocestah in hitrih cestah v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju: Sporazum o medsebojnem sodelovanju).

Komisija pa je ugotovila, da iz zadeve, ki jo je zaključila, izhajajo razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, zato je primer predala Specializiranemu državnemu tožilstvu.

Komisija je predhodni preizkus uvedla na podlagi prijave junija letos. Iz očitkov v prijavi je izhajalo, da je bilo v postopku redne revizije zaznano, da bi pri Sporazumu o medsebojnem sodelovanju, ki je bil sklenjen 23. decembra 2020 med Ministrstvom za notranje zadeve, Ministrstvom za infrastrukturo, Policijo in Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji, d. d., lahko šlo za zaznavo znakov nasprotja interesov oziroma elementov korupcije. Komisija je v okviru postopka preučila Sporazum o medsebojnem sodelovanju in ostalo relevantno dokumentacijo. Ugotovila je, da navedbe iz prijave ne dajejo podlage za utemeljen sum kršitve iz pristojnosti Komisije na področju nasprotja interesov, zato je postopek ustavila.

Ker pa je bilo ugotovljeno, da iz zadeve izhajajo razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti, je Komisija prijavo odstopila v pristojno reševanje Specializiranemu državnemu tožilstvu./LN/KPK/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s