Rogliču zelena luč za Vuelto 2022

Ljubljana, 15. avgust 2022 – Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo v petek, 19. avgusta, v nizozemskem Utrechtu lahko startal na dirki po Španiji, je danes poročal nizozemski portal WielerFlits, novico pa so nato uradno potrdili tudi pri Jumbo Vismi. Roglič, ki se je na minuli francoski pentlji huje poškodoval, je po zdravniškem pregledu prejel zeleno luč za nastop na španski Vuelti.

Slovenski as bo v vlogi kapetana, pomagali pa mu bodo Američan Sepp Kuss, ki se je izkazal tudi na minuli Dirki po Franciji, Nizozemci Robert Gesink, Sam Oomen in Mike Teunissen, Italijan Edoardo Affini ter Avstralca Chris Harper in Rohan Dennis.

Šporni direktor moštva Jubo Visme Merijn Zeeman je za klubsko spletno stran pojasnil, da Roglič po hudem padcu ni imel optimalnih priprav, vendar mu bodo skušali pomagati. “Veseli smo, da bo lahko Primož nastopil na Vuelti po hudi poškodbi na dirki po Franciji. Logično, da ni imel najboljših priprav, vendar ga zelo spoštujemo zaradi tega, kako se mu je vseeno uspelo pripraviti,” je dejal Zeeman.

Kot je znano, je Roglič po kar težki poškodbi, po padcu na Dirki po Franciji po 5. etapi, odstopil je po 11. etapi. Prvič pa na cesti lahko treniral šele dobra dva tedna pred začetkom Vuelte, kjer naskakuje zgodovinsko 4. zmago, kar še ni uspelo nobenemu kolesarju doslej./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s