Slovenski regionalno razvojni sklad naj bi odredil ustavitev izobraževanj za starejše; A je res? Ne, vsaj ne uradno!

Ljubljana, 25. avgusta – Potem ko je vladna služba za digitalno preobrazbo na Slovenski regionalno razvojni sklad v torek, 23. avgusta, naslovila poziv po takojšnji začasni ustavitvi vseh dejavnosti v povezavi z izvedbo izobraževanj za starejše, od 55 let in več, na področju digitalnih kompetenc, ki so pogoj za unovčitev digitalnega bona, naj bi sklad danes, 25. avgusta, to odredil vsem izbranim izvajalcem izobraževanj.

Službe vlade za digitalno preobrazbo nima nikakršnega sporočila, kako naj se zdaj obnašajo potrjeni državljani, ki so si že zagotovili eno od 5000 mest za t. i. izobraževanje za t. i. digitalno preobrazbo.

Vladna služba je namreč ob ugotovitvi, da pri izobraževanih prihaja do številnih nepravilnosti, izrazila pričakovanje po dodatnih pojasnilih in usmeritvah, in sicer do 2. septembra, vsaj tako je zapisano na njihovi spletni strani.

Seznam izvajalcev izobraževanj za starejše – 55 let in več – je bil objavljen v začetku meseca avgusta, in sicer 2. avgusta, mesta, ko so izbrani izvajalci, večina od njih 18. avgusta, pa so se hitro zapolnila.

Po poročanju nekaterih medijev je na nekaterih vpisnih mestih po državi nastala velika gneča, bolje rečeni celo neredi. Zaradi majhnega števila prostih mest pa je prihajalo tudi do prerivanj. Nekatera izobraževanja so se medtem že začela.

Torej, današnja objava v medijih, da je Slovenski regionalno razvojni sklad odredil ustavitev izobraževanj za starejše, še ni natančno, ni definirano oz. objavljeno na zato ustreznih mestih ali na spletni strani Slovenskega regionalnega razvojnega sklada ali strani njihovega naročnika Službe vlade za digitalno preobrazbo. Izjave predstavnikov Slovenskega regionalnega razvojnega sklada pa, to se ve, nimajo pravnega učinka, če takšna odločitev ni jasno objavljena na ustreznem mestu.

Namreč prav bi bilo, da bo morali izvajalci, ki morajo (če je to na tak način sploh mogoče, saj gre za pogodbeni odnos – Slovenski regionalno razvojni sklad – izbran izvajalec izobraževanja) trenutno zaustaviti (javno to ni vidno, na nobenem uradnem portalu – razen v medijih, ki ponavljajo objavo STA) izobraževanje za strešje od 55 let zaustaviti izobraževanje, dobiti navodilo kdaj in na kakšen način morajo o zaustavitvi izobraževanja izbrane udeležence obvestiti.

Ta pristop dokazuje tako neorganiziranost Službo vlade za digitalno preobrazbo ter z njihove strani izbranega nosilca Slovenski regionalno razvojni sklad (preverili na njunih spletnih straneh, 25. avgusta ob 16:30). Upati je tudi, da ljudem, ker je vse tako na pol organizirano, zato ne bodo povzročeni še dodatni stroški./LN/

Dopolnilo objave 25. avgusta 2022 – ob 21.46

Objavljamo sporočilo Smart Naris d. o. o. (to nosi tudi uradno glavo Službe vlade za digitalno preobrazbo – kar je zelo čudno, da sme ista uporabljati, a da s strani Službe vlade za digitalno preobrazbo ta dokumenta ne verificira), ki nam ga posredoval državljana, ki je že prejel obvestilo, da ima prvi del izobraževanja, 2. septembra.

No in zdaj objava (dokaz hranimo v uredništvu), ki jo Smart Naris d. o. o. poslal (pošilja) ustrezno prijavljenemu (prijavljenim) kandidati za izobraževanje. Ta dokument jasno dokazuje, da so Služba vlade za digitalno preobrazbo, Slovenski regionalno razvojni sklad in izvajalci – v tem primeru master.si res, milo rečeno neprisebni izvajalci (da so neorganizirani je jasno že ves čas), ki se s temi nejasnimi sporočili delajo norca iz že prijavljenih (zato imajo ustrezno potrditev).

Sporočilo z dne 25. avgust ob 21.46 (ki ga posedujemo) – podjetja Smart Naris d. o. o., (tudi z glavo Služba vlade za digitalno preobrazbo) je naslednje:

  • Glava: Master.si in pod njo uradni logo Služba vlade za digitalno preobrazbo

Izobraževanje za dvig digitalne pismenosti “Digitalni boni 2022” OBVESTILO

V obdobju 2.8.2022 – 18.8.2022 ste se prijavili na e-novice podjetja Smart Naris d.o.o.

Želeli bi vas obvestiti, da so bile prijave na razpisane termine izobraževanj odprte 18.8.2022 in v istem dnevu tudi zapolnjena vsa maloštevilna mesta.

S tem vas odjavljamo s seznama prejemnikov e-novic, vaši podatki pa bodo izbrisani iz hrambe.

Za prijavljene na izobraževanja javljamo, da klavzulo pavšalnih stroškov v primeru neudeležbe brez predhodne najave umikamo ter ukinjamo in ne velja več. To pomeni, da za prijavljene ali udeležence na izobraževanja v nobenem primeru ne bodo nastali nobeni stroški.

 Število mest na izobraževanjih je izredno omejeno, zato vas vsekakor prosimo k skrbni zavezanosti k udeležbi. V kolikor se ne boste želeli ali imeli možnosti udeležiti izobraževanja, pa vas naprošamo, da nam to predhodno sporočite.

 VSA PROSTA MESTA NA IZOBRAŽEVANJIH SO ZASEDENA.

Izvajanje izvedbe izobraževanj je na podlagi poziva iz usmeritev Službe Vlade RS za digitalno preobrazbo začasno ustavljeno.

                                       Smart Naris d.o.o.

Elektronsko sporočilo je bilo posredovano na – elektronski naslov prijavitelja, ki mu je bilo sporočilo poslano

Elektronsko sporočilo ste prejeli, ker ste izrazili interes za prijave na izobraževanje (naslovnik je znam redakciji).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s