Ljubljanski maraton, ki bo potekal 22. in 23. oktobra, že nared; Prijave le še do 13. oktobra

Ljubljana, 11. oktober 2022 – Ljubljanski maraton je največja tekaška prireditev v Sloveniji, ki jo od leta 1996 naprej organizira mesto Ljubljana. Poteka konec meseca oktobra. Glavni dogodek je maraton (42 km). Tekači se lahko udeležijo še slednjih disciplin: polmaraton (21 km), rekreativni tek (10 km), Fun tek (4km) ter tek za mlajše: srednješolski, osnovnošolski in »Lumpi tek«.

No, Ljubljanski maraton, se po dveh oziroma treh letih, 22. in 23. oktobra, spet vrača nazaj na dvodnevni spored. Kot je na novinarski konferenci na Magistratu dejala vodja projekta Barbara Železnik, je za zdaj na 26. izvedbo prijavljenih blizu 14.000 tekačev. Zadnji rok za prijave je ta četrtek, 13. oktobra.

Sobotni program sledi tradiciji in bo na ljubljanskih ulicah potekal med 11. in 17. uro, nedeljski, ki sovpada s predsedniškimi volitvami, pa bo sledil lanskemu urniku.

Organizatorji so tekmovalne teke preložili na zgodnejšo uro, tudi zaradi bolj ugodnih temperatur. Start tekov na 42 in 21 km bo tako ob 9. uri zjutraj, na 10-kilometrsko razdaljo pa se bodo tekači podali ob 9.45. Za razliko od lani bo trasa potekala v enem krogu, polmaraton pa bo tudi letos štel za slovensko državno prvenstvo. Vsa pojasnila in seveda še tridnevna možnost prijav je na voljo na uradni spletni strani, kjer najdete tudi celovit program in seveda vsa potrebna navodila ob morebitni prijavi za sodelovanje ali le ogled te res vsestranske športne prireditve.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s