Danes začetek predčasnega glasovanja na predsedniških volitvah

Ljubljana, 18. oktobra 2022 – Danes, 18. oktobra, so ob 7. uri, po Sloveniji odprli 96 volišč, ki bodo omogočala predčasno glasovanje na predsedniških volitvah, ki pa bodo potekale v nedeljo, 23. oktobra. Volitev brez najave se lahko udeležijo, se razume le na posebej določenih 96 voliščih po Sloveniji, vsi, ki se ne morebiti ne bi mogli, udeležiti volitev v nedeljo, ki pa bodo potekale na 3183 voliščih v Sloveniji.

Omenjenih 96 volišč po vsej Sloveniji so, kot že rečeno, odprl ob 7. uri, zaprli pa ji bodo ob 19. Prijava na predčasno glasovanje ni potrebna, volivec oz. volivka pa mora imeti s seboj vabilo DVK in veljavni osebni dokument, s katerim lahko izkaže svojo identiteto.

Velja dodati, da se današnjega predčasnega glasovanja lahko udeležijo le volivci s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Predčasno glasovanje zunaj okraja stalnega prebivališča ni mogoče, poteka pa na sedežih volišč za predčasno glasovanje, ki so jih v posameznih okrajih določile okrajne volilne komisije.

Kot je znano, volivci svoj glas lahko namenijo enemu izmed sedmerice kandidatov, ki se potegujejo za najvišjo funkcijo predsednika države.

Glasuje se tako, da se obkroži številka pred imenom kandidata. Kandidati bodo na glasovnici navedeni v naslednjem vrstnem redu: 1. Milan Brglez, 2. Anže Logar, 3. Janez Cigler Kralj, 4. Miha Kordiš, 5. Nataša Pirc Musar, 6. Vladimir Prebilič in 7. Sabina Senčar.

In še seznam volišč za predčasno glasovanje, ki je objavljen na spletni strani DVK – AKTIVNA POVEZAVA – SENAM VOLIŠČ – izberite predčasno glasovanje.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s