O vozu, ki je po plebiscitu o samostojnosti Slovenije obtičal v blatu neenotnosti

Slovenija, 26. december 2022 – V Sloveniji 26. decembra obeležujemo Dan samostojnosti in enotnosti in to že 32 let od razglasitve izida plebiscita o samostojnosti Slovenije. Plebiscit je potekal 23. decembra 1990 in na katerem je od 93,2 odstotka udeleženih volivcev odgovarjalo na vprašanje »Ali, naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?« okoli 95 odstotkov odgovorilo pritrdilno (tj. 88,5 odstotka vseh volivcev), s čimer se je začela osamosvojitev Slovenije.

In 32 let pozneje, 26. decembra 2022, sodeč po stanju v Sloveniji živimo v razklani družbi, in sicer na dva pola, levega in desnega. Živimo v državi, katero so izbranci pokradli in jo prilagodili svojim interesom. Živimo v tako pričakovani samostojni državi, kjer pa vladata neorganiziranost in samopašnost, ker pri delu državljanov povzroča misel, da morda pred 32 leti nismo ravnali tako, kot si je to narod želel in se zato odločil. Živimo v državi, ki je prikrojena za potrebe t. i. elite, a država je pokradena z njihove strani ter vse bolj brez etičnih in moralnih vrednot.

Živimo v državi, v kateri so Alpe in severna meje prevelika ovira, da bi pogledali, kaj se dogaja na oni strani. Nasprotno, vse bliže nam je spet balkanski vzorec, na osnovi kateremu se spet prilagaja velika večina ljudi. Da to delajo tisti, ki so od tam prišli, ne moti. Oni le dokazujejo, da tukaj živijo, a da je tam v osrčju Balkana še vedno njihova domovina, kar je logično. A to ne bi smelo veljati za Slovence, ki so svoje povedali 23. decembra 1990.

A Slovenci, in sicer tisti “prebarvani” v črno in tisti, ki so še ostali “prebarvani” v rdeče, predstavljajo kritično maso, ki jim je Slovenijo v 32 letih samostojnosti, a brez enotnosti, uspelo zadušiti. Zadušiti napredne ljudi, izobražence, delavce in kmete, da bi ti usmerili Slovenijo v državo z ustreznimi etičnimi, moralnimi pravili in ravnanji. In sicer v smer, kot so si to predstavljali državljani 23. decembra 1990, ko so pred 32 leti omogočili samostojnost in neodvisnost Slovenije.

Dejstvo je, da so neetična in nemoralna omrežja le v pičlih 32 letih uspela razkrojiti Slovenijo, in sicer tako, da živimo v državi, ki je polna metastaz. In to tako poglobljeno, da se zastavlja vprašanje, a še sploh obstaja zdravilo za njeno ozdravitev. Da! Kljub metastazam, ki razkrajajo našo državo je postopna »ozdravitev« v naše družbe možno.  

In na kakšen način? Tako, da vsi, ki smo zadnjih 32 let nosili konjska očala in nismo pazili, kaj se dogaja na desni in levi strani, medtem je naš voz samostojnosti in neodvisnosti obtičal v blatu, snamemo ta “konjska” očala in družno, mimo desnih in levih oviralcev, voz potegnemo iz blata, ki so nam ga podarile generacije 26. decembra 1990 in se z njim odpeljemo v pravo samostojnost in enotnost.

Prepričani smo, da bi si to zagotovo želela večina Slovencev in slovenskih državljanov, ki so svoj glas z iskrenim namenom svoj glas oddali za samostojno Slovenijo. Torej volivci, ki so pred 32 leti glasovali za državo vseh njenih državljanov, a ob pogoju, da naj bi bila ta etična, moralna in pravična. A ne takšno, kot jo imamo zdaj, pokradeno, neorganizirano, nemoralno in vse bolj balkansko usmerjeno.

Ni se treba spraševati, a to zmoremo. Treba je to nemudoma storiti!

Dejstvo je, da bo, 26. decembra 2022, Slovenija 32 let ob praznovanju praznika o samostojnosti in t. i. enotnosti še naprej tičala v blatu. In zato je skrajni čas, da storimo vse, da DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI spet postane praznik nas vseh in ne političnih strank, ki so s svojim pritlehnim bojem za oblast razvrednotile tisto, kar je ljudstvo z izjemno večino potrdilo 26. decembra 1990.  /Objavo pripravil: Janez Temlin/Fotografije: arhivske

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s