Na vseh slovenskih fakultetah, višjih in srednjih šolah bodo potekli informativni dnevi

Slovenija, 17. februar 2023  – Na vseh slovenskih fakultetah, višjih in srednjih šolah bodo ta petek, 17. februarja, in jutri, 18. februarja, potekali informativni dnevi.

Ti so namenjeni bodočim dijakom in študentom, da bi ti lahko dobili potrebne informacije o srednješolskih in študijskih programih in bili deležni informacij s strani študentskih organizacij ter dijaških skupnostih.

Na informativnih dnevih, ki bodo potekali tudi na spletu, se bodo bodoči študenti in dijaki podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, s poklici oziroma delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi koristnimi informacijami, pomembnimi za odločanje o šolanju.

Seznam slovenskih univerz – aktivne povezave:

• Univerza v Ljubljani – https://www.uni-lj.si/

• Univerza v Mariboru – https://www.um.si/

• Univerza na Primorskem – https://www.upr.si/

Zasebne

• Univerza v Novi Gorici – https://ung.si/sl/

• Univerza v Novem mestu – https://uni-nm.si/

• Nova univerza – https://www.nova-uni.si/

  • In še….Študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani je pripravila informativno brošuro – aktivna povezava je v pdf obliki – z vsemi fakultetami in akademijami, ki so njene članice. Vanjo so vključene vse relevantne in koristne informacije za bodoče študentke in študente. V njej so prav tako zbrane informacije o družini ŠOU v Ljubljani in njenih storitvah.
    Brošure bodo razdelili vsem gimnazijam v državi, prav tako pa jih bodo v času informativnih dni, v petek 17. 2. in soboto, 18. 2. delili na različnih info točkah – na glavni železniški postaji, Aškerčevi ulici, Kardeljevi ploščadi in Večni poti. Na info točkah bodo tudi informatorji, ki bodo na voljo s koristnimi nasveti.

V okviru informativnih dnevov bodo tudi dnevi odprtih vrat študentskih in dijaških domov. V slednjih je za prihodnje šolsko leto za novince sicer predvidenih skupaj 2164 postelj./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s