SURS pripravil interaktivno publikacijo Tuji turisti v Sloveniji 2021/22

Ljubljana, 29. marec 2023 – V sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo je Slovenski statistični urad RS pripravili interaktivno publikacijo – Tuji turisti v Sloveniji – s podatki o tujih turistih, ki so Slovenijo obiskali v izbranih obdobjih 2021/22.

Podatki, predstavljeni v objavi o tujih turistih in njihovi potrošnji, prikazujejo v posebni publikaciji z interaktivnimi infografikami.

Podatki v publikaciji temeljijo na raziskovanju Tuji turisti v Republiki Sloveniji, ki ga izvaja Statistični urad Republike Slovenije. Namen raziskovanja je zbrati podatke o značilnostih prihoda tujih turistov v Slovenijo in njihovega bivanja v njej, o njihovih motivih za obisk in vtisih o naši državi ter o njihovi povprečni porabi in njeni strukturi.

V raziskovanju je sodelovalo 5.620 tujih turistov, in sicer v izbranih osmih mesecih skupno 4.486 tujih turistov v hotelih ter v dveh izbranih poletnih mesecih 1.134 tujih turistov v kampih.

publikaciji prikazujejo splošni profil tujih turistov, ki so Slovenijo obiskali med poletjem 2021 in pomladjo 2022, ter značilnosti tujih turistov po najpomembnejših trgih, od koder ti prihajajo v Slovenijo./LN/Vir: SURS/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s