Od danes nove cene naftnih derivatov; Golob bo tankal v Sloveniji, navadnim državljanom se splača na Hrvaškem

Ljubljana, 9. maj 2022 – Od danes, 9. maja, se osnovni ceni naftnih derivatov, to je 95-oktanski bencin kot dizelsko gorivo, ne bosta bistveno spremenili.

Za liter 95-oktanskega bencina boste morali v prihodnje (ta cena velja do 22. maja – na črpalkah izven AC) plačevati 1,390 evra, kar predstavlja nepomembno pocenitev 2,6 centa pri litru. Za liter dizelskega goriva pa boste morali v prihodnje plačevati 1,421 evra za liter, kar pomeni 2 centa manj kot doslej (1,441 evra).

Velja opozoriti, da te cene veljajo izključno na servisih zunaj avtocest, medtem ko cene vseh naftnih derivatov na AC in hitrih cestah, naftni trgovci formirajo brez omejitev, ki pa so praviloma pri vseh prodajalcih naftnih derivatov v Sloveniji »USKLAJENE« – beri ISTE.

Po pregledu cen pri sosedih predlagamo, da navadni slovenski državljani, tunkajo pri sosedih Hrvatih, Golob in tisti, ki tankajo s proračunskim denarjem pa seveda doma saj to tako in tako plačajo navadni državljani.

Cene pri sosedih…

Hrvaška – Pri naših južnih sosedih Hrvatih boste za liter 95-oktanskega bencina morali odšteti 1,32 EUR/l za dizelsko gorivo pa 1,23 EUR/l. Te cene veljajo kot pri nas do 22. maja 2023.

Avstrija – V Avstriji je cena 95-oktanske bencin se giblje 1,614 evra za liter, dizelskega goriva pa 1,562 evra/l (cene dnevno prilagajajo – na AC so veliko dražje). Aktivni povezavi za ponudnike cen na AC in izven AC – v mestih in manjših krajih.

Italija – V Italiji cene dnevno prilagajo (bencin 1,918 EUR/l – Dizel 1,769 EUR/l) – več o tem kakšne so cene v Italiji najdete na tej povezavi.

Madžarska – Na Madžarskem je treba za 96-oktanski bencin odšteti 554,900 HUF (1,49 EUR) in za dizelsko gorivo 534,900 HUF (1,44 EUR).

Evropa in Balkan – Kako se gibljejo cene naftnih derivatov drugje po Evropi in Balkanu pa si lahko ogledate na tej povezavi – Vir: AMZ Slovenija./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s