Tradicionalni Miklavžev koncert Gimnazije Celje – Center letos v znamenju medkulturnega dialoga in Erasmus + projekta Will to motivatE(U)

Gimnazija Celje – Center (GCC) vsakoletno decembrsko dogajanje na šoli in v knežjem mestu dopolni s tradicionalnim Miklavževim koncertom, ki ga pripravljajo glasbene zasedbe, ki delujejo na šoli že več kot šest desetletij. Letos je teh kar 9, na tokratnem predprazničnem koncertnem večeru, ki bo DANES, v četrtek, 5. 12. 2019, ob 19. uri v Narodnem domu Celje, pa se bodo z zanimivim programom sestavljenim iz del partnerskih držav Erasmus + projekta Will To MotivatE(U) predstavili Dekliški pevski zbor, FaVoZa – fantovska vokalna zasedba, Nonet+ GCC in The Šlagers in Plesna skupina GCC. S tem programom se bodo čez teden dni predstavili tudi v madžarskem mestu Szeged, kjer bo potekalo peto srečanje evropskega projekta, kjer dijaki in učitelji z Norveške, Islandije, Madžarske, Hrvaške, Italije in GCC raziskujejo motivacijske dejavnike v šolskem prostoru in aktivno državljanstvo. Pesem povezuje je naslov letošnjega Miklavževega koncerta s katerim želijo mladi opozoriti na pomen medkulturnega dialoga in univerzalne govorice umetnosti, ki ne pozna meja. V tem duhu poteka tudi cela sezona, ki so jo sestavi GCC začeli s septembrsko turnejo v Berlin, po Madžarski pa bodo v marcu in aprilu na šoli in v Celju gostili glasbene kolege iz Avstrije in Nove Zelandije.


Kot so sporočili iz Gimnazija Celje – Center (GCC)  se bo tokratno predpraznično dogajanje začelo že z vsakoletno prireditvijo Ta veseli dan kulture, podelitvijo šolskih Prešernovih priznanj in odprtjem razstave likovnih del dijakov umetniške gimnazije v Braslovčah (3. 12.), nadaljevalo pa s Centrovizijo (11. 12.), turnejo glasbenikov na Madžarsko (12.-14. 12.), zadnji teden decembra pa bo veselo tudi na šolskih hodnikih, cel zadnji mesec koledarskega leta pa bo minil tudi v znamenju večjih dobrodelnih akcij.In še to, da se bo tudi v tem šolskem letu praznično dogajanje sklenilo z Novoletnim koncertom 6. 1. ob 19. uri v cerkvi sv. Duha v Celju – tega bodo dobra dva tedna kasneje glasbeniki z GCC ponovili v Novi Gorici, svečano pa bo tudi 31. 1., ko bo s koncertom v Narodnem domu 10. obletnico praznovala Fantovska vokalna zasedba GCC./LN/Fotografiji z lanskega Miklavževega koncerta (arhiv GCC)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s