Dobro je vedeti! Slovenija »izterjevalni« servis sosedov za kršitev prometnih predpisov pri njih

kaznovanje policije v Italiji

Spoštovani državljani Slovenije! Če dobite račun za kršitev prometnih predpisov v Italiji, ga takoj plačajte, če ne vam bodo kazen v njihovem imenu izterjali slovenski organi.

Dunaj - kazen za napačno parkiranje

Če ste morda prekršili prometni predpis v Avstriji, takoj poravnajte zahtevano kazen, če ne bo to v imenu Avstrije od vas izterjalo slovensko sodišče.

Kazen za napačno parkiranje Hrvaška

 

No, če prejmete zahtevo za plačilo kazni iz Velike Britanije ali Švedske, ker ste napačno parkirali na Hrvaškem (oni poslujejo tako, da prodajo izrečene kazni tujim zastopnikom, da jih ti izterjajo zanje, kar je v nasprotju s pravili EU, a to v Bruslju nikogar ne moti), ali tako, da vas bo na ne predpisan način našel slovenski odvetnik (najamejo ga Hrvati), ki vam bo ob globi dodal še svoje storitve, ter nato vse skupaj izterjal preko rubeža.

parkiranje prekrškovna kazen v ljubljani

Če pa se sprašujete, ali globe za storjene prekrške pri nas plačajo, Italijani, Avstrijci in Hrvati, vam moramo sporočiti, da Slovenija tega nima enotno urejeno, oziroma kršitelji nam ljubih sosed so lahko mirni, ker pri nas ni sistema za izterjavo glob tujcem. Še več! Njihovim organom še na misel ne pride, da bi se ukvarjali s slovenskimi mandatnimi globami, ki jim izrečejo naši prekrškovni organi.

Bolje rečeno državljani Italije, Avstrije in Hrvaške (no tudi vsi preostali tujci) se brez velikih težav izognejo plačilu kazni za storjene prekrške v Sloveniji, saj ji nihče ne preganja v njihovi državi, razen, če jih naši pristojni organi ne zalotijo neposredno ob storitvi prekrška v Sloveniji. Kar pa se redko zgodi.

Vidite, tako je v državi, ki ravna po pravilih EU, ko gre za naše državljane, ki je sodeč po stanju »izterjevalni« servis sosedov.
No, da ne boste rekli, da zagovarjamo kršitelje. Ne! Nasprotno! Prav je, da so kršitelji kaznovani, a ne na ta način, da je Slovenija izterjevalka svojih državljanov v imenu sosedov, tujci, ki kršijo naše zakone pa se kaznim storjenih pri nas, zaradi naše neorganiziranosti, brez težav izognejo plačilu le teh.

Če ima ob teh naših navedbah, kdo od pristojnih organov drugačne podatke na dan z njimi./JT/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s