Dokaz, da je Evropska unija marioneta ZDA

Zemljevid Venezele/Vir: Travel AdviceEvropski parlament je ta četrtek, 31. januarja, na zasedanju v Bruslju odločil, da priznava 35-letnega Juana Guaidója, ki je predsednik nacionalne skupščine Venezuele, ta se je sam na ulici samovoljno razglasil za začasnega predsednika države Venezule, da je to za Evropsko unijo sprejemljivo.Resolucija, ki so jo evropski poslanci in poslanke sprejeli s 439 glasovi proti 104 in 88 vzdržanim, izraža polno podporo Venezuelski skupščini, katere predsednik je Guaidó. Kot piše na spletni strani Evropskega parlamenta, je to po mnenju 439 poslancev EU edino demokratično telo v Venezueli, njegove pravice pa je treba znova vzpostaviti in spoštovati, vključno s pravicami in varnostjo poslancev.

Velika Britanija, ki teoretično ni več članica EU (tudi njeni evropski poslanci so glasovali za priznavanje Juana Guaidója), bi šla še dlje. Ta je prepričana, da bi morala iti Unija še korak dlje in sprejeti dodatne sankcije za ključne ljudi v venezuelski vladi. Za to je sicer potreben konsenz znotraj Unije.

Kot je znano so ZDA v torek že sprejele sveže sankcije zoper Venezuelo, s katerimi bodo dodatno omejile njeno možnost prodaje nafte in najverjetneje še zmanjšale uvoz osnovnih dobrin, kot so hrana in zdravila, kar bi še poslabšalo humanitarno krizo, ki vlada v Venezueli.

zastave EU

Da je sedanji predsednik Nicolás Maduro res nevreden položaja predsednika države drži, in sicer zato, kar počne Maduro, nima nič skupnega z demokracijo. A to počenjajo tudi voditelji v večjem delu Afrike, pa ne samo tam, a tam Evropska unija ne poseže po takšnih odločitvah.

A to še ne pomeni, da si Evropski parlament, ki še sploh ni čisti samostojni odločevalec, brez Sveta Evropske unije, za tovrstne primere zdaj dovoljuje samostojno odločitev v tovrstnih primerih. Celo več, Evropski parlament si brez potrditve v Svetu Evropske unije jemlje pravico, da odstavlja predsednike drugih držav in postavlja v drugih državah na položaje ljudi, čeprav so se ti odločili za samooklicanje, ker s tem soglašajo ZDA.

Ta odločitev Evropskega parlamenta je še en dokaz, da je Evropska unija res marioneta ZDA./J.T

Bolivarska republika Venezuela ali na kratko Venezuela je obmorska država na severu Južne Amerike, ki je svoje ime dobila po Benetkah. Venezuela na severu meji na Karibsko morje in Atlantski ocean, na vzhodu na Gvajano, na jugu na Brazilijo, ter na zahodu na Kolumbijo.Wikipedija
ValuteVenezuelan bolívar, Sovereign Bolivar Priljubljeno
Prebivalstvo31,98 milijone (2017) Svetovna banka
Uradni jezikŠpanščina
VladaRepublika, Federacija, Predsedniški sistem, Socialist state, Zvezna republika, Constitutional republic /Vir: Wikipedia

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s